Hlavní obsah

České Budějovice budou hájit první příčku

, 29. září 2006

Česká hokejová extraliga v tomto ročníku poprvé zvolnila tempo, když měla v úterý na programu pouze jednu dohrávku v podobě pražského derby. Dnes se odehraje poslední kolo, které se kompletně vejde do měsíce září, v němž diváci příliš po hokeji neprahnou. Na led vedoucího celku do Českých Budějovic přijedou nabuzené Vítkovice.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

Domácí tým se těší z vedení tabulky po více než deseti letech. Brankář Turek je jistotou, i když v zápasech během minulého víkendu již inkasoval dvakrát i více než dvě branky. Svůj podíl na tom však nese jistě i zranění Posmyka. Fanoušci Českých Budějovic skrývajících se letos pod jménem HC Mountfield zatím dokázali v domácích zápasech zaplnit ochozy v průměru ani ne ze dvou třetin kapacity haly.

Příznivci dnes hostujících Vítkovic museli být rozčarováni z toho, jak jejich tým do sezóny vstoupil. Minulý týden však mohli sledovat na vlastní oči velký obrat, který se skládal ze dvou vydřených výher, mezi něž se vešlo ještě jedno další jasné vítězství. Všechny zmíněné zápasy tedy tým, kterému se konečně rozehrála první útočná reprezentační formace, odehrál doma. Nejen brankář Pinc však nyní bude muset potvrdit zlepšenou formu a vůli po bodech také na soupeřově ledě, kde se mužstvu dosud vůbec nedařilo.

Bookmakeři bwin předpokládají, že domácí si první příčku v tabulce dnes pojistí. Na vítězství Českých Budějovic v normální hrací době vypsali kurs 1,85. Hosté se budou muset vyrovnat s tím, že domácí jsou nejlepším klubem ve využívání přesilových her. Vítkovice jsou zvyklé na ledě dnešního soupeře jednou za sezónu bodovat, ale zvítězit se jim zde v minulém ročníku nepodařilo. Na jejich výhru si dnes lze vsadit v kursu 3,25.

Reklama