Hlavní obsah

Dortmund dnes vyzve Hannover

Mužstvo Hannoveru přivítá Borussie Dortmund na Vestfálském stadionu v předehrávce šestého kola německé bundesligy. Oba celky vstoupily do nového ročníku rozdílně, i tak má ale dnes Hannover šanci dotáhnout se v tabulce na domácí.

Článek

Výběr trenéra Berta van Marwijka má po pěti kolech na svém kontě sedm bodů, když prohrál v zahajovacím utkání bundesligy v Allianz Aréně s Bayernem Mnichov a v minulém kole s Mönchengladbachem. Los opravdu neměl jednoduchý, za sebou má už utkání s dalšími silnými - Hamburkem a Stuttgartem. Vedení klubu se před sezonou povedlo sehnat adekvátní náhrady za české duo Koller - Rosický. Místo Rosického tvoří hru Jihoafričan Steven Pienaar, který do Dortmundu zamířil z Ajaxu Amsterdam, za Kollera přišli dva útočníci světového formátu - z Rennes Švýcar Alexander Frei a Paraguayec Nelson Valdéz z Brém. Právě Valdéz dnes ale nenastoupí kvůli zranění, stejně tak nebude hrát další letošní posila Sebastian Kehl, který do klubu zamířil z Freiburgu. V útoku tak dnes nastoupí s elitním střelcem Freiem Polák Smolarek. V záloze potom bude Pienaarovi s tvorbou hry pomáhat teprve devatenáctiletý objev Kruska. "Mužstvo nyní pracuje dobře, pořád ale můžeme být ještě lepší," hodnotí výkony svých svěřenců Marwijk.

Hannover odstartoval do nového ročníku asi nejhůře, jak mohl. Po třech úvodních kolech neměl ani bod a navíc inkasoval hrozivých jedenáct branek. Po těchto neúspěších angažovalo vedení klubu nového trenéra. Tím se stal 41letý bývalý trenér Cách Dieter Hecking. Od jeho nástupu do funkce se zdá, že mužstvo začíná šlapat. Dokázalo zvítězit ve Wolfsburgu, když se dvěma brankami zaskvěl Thomas Brdarič; v domácím utkání s Leverkusen to byl znovu on, kdo zajistil Hannoveru další bod do tabulky, když v 74. minutě dokázal srovnat na konečných 1:1. Novému kouči se tak jistě povedl tah s Brdaričem v základní sestavě, který pod starým trenérem pouze vysedával na lavičce náhradníků.

I přes stoupající formu hostů jsou dnes do role favorita podle bookmakerů společnosti bwin pasováni domácí, na které si můžete vsadit s kursem 1.55. Na remízu vypsali experti sázkové kanceláře kurs 3.70 a na vítězství Hannoveru 5.40. Na koho si vsadíte se ale můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu, a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články