Hlavní obsah

Udrží si Aston Villa neporazitelnost i na Stamford Bridge?

Ani jednou ještě letos svěřenci Martina O'Neilla nepoznali hořkost porážky. Dnes budou bojovat o prodloužení své série na hřišti londýnské Chelsea; ta momentálně vede tabulku Premier League a svého vedení se bude vzdávat jen velmi nerada.

Článek

Chelsea vykročila za obhajobou titulu velice dobře. Po šesti kolech má na svém kontě patnáct bodů; klopýtla pouze na hřišti Middlesbrough, kde po celý zápas vedla, ale nezvládla koncovku utkání. V posledním ligovém kole zvítězila na hřišti Fulhamu 2:0, když se dvakrát trefil Lampard. V týdnu sehrála také utkání Ligy mistrů na hřišti Levski Sofie. Tento zápas rozhodl hattrickem útočník Didier Drogba a potvrdil tak svou skvělou formu, kterou zastiňuje novou posilu v dresu Blues, Andreje Ševčenka. "Sheva je skvělý hráč, hraje v týmu, který vítězí a pracuje pro něj velmi dobře. Samozřejmě chce dávat branky, ale pokud bude pokračovat ve výborné práci pro tým, tak přijdou i jeho góly," hodnotil Ukrajincův přínos jeho nový spoluhráč Frank Lampard. Trenér Mourinho dnes opět nemůže počítat s Ballackem, kterému zbývají ještě dvě utkání do vypršení trestu za červenou kartu v utkání s Liverpoolem. Hrát nebude ani Joe Cole, který má stále problémy s kolenem.

Aston Villa vstoupila do letošního ročníku Premier League s novým koučem, který má zatím skvělé výsledky. V šesti kolech získali jeho hráči dvanáct bodů, což jim nyní stačí na pátou příčku. Základem jejich úspěchu je skvělá defenziva, která inkasuje jen málokdy. Ve skvělé formě hraje i špílmachr týmu Juan Pablo Angel. "Sezonu jsme rozjeli výborně a musíme tak pokračovat i v dalších zápasech. Minulý týden jsme s Charltonem podali profesionální výkon a právem zvítězili," reagoval na poslední utkání Angel. "Nyní máme před sebou nejlepší mužstvo Premier League. Jsou to šampionové, soutěži navíc vládnou i letos. Bude to pro nás test našich schopností, teď zjistíme, jak na tom doopravdy jsme," pěl slova chvály na mužstvo Chelsea. Aston Villa nemá momentálně žádné absence, po zranění se vrací Laursen a O'Neill tak bude řešit dilema, zda ho zpět zařadit do základní sestavy, nebo nechat hrát úspěšnou dvojici Mellberg - Ridgewell.

Papírovým favoritem utkání je jednoznačně domácí Chelsea, na kterou si můžete vsadit s kursem 1.20. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 5.75 a ten, kdo věří v překvapení, si může vsadit na Aston Villu ve vysokém kursu 11.00. A pokud se stále nemůžete rozmyslet, počkejte si do úvodního hvizdu a potom začněte sázet live.

Reklama