Hlavní obsah

Baník chce konečně znovu vyhrát

Jízdu na houpačce připomínají letošní výsledky ostravských fotbalistů. Po dvou prohrách na začátku sezony Baník třikrát uspěl, nyní ale už přes měsíc čeká na tři body. Dočkat se jich může dnes, kdy na Bazalech přivítá trápící se Příbram.

Článek

Hráči trenéra Večeři odstartovali novou sezonu dvěma porážkami. První jim před vlastními diváky uštědřila pražská Slavia a té druhé se dočkali v Liberci. Sto osmdesát minut bez gólu jako by probudilo ostravské střelce, kteří začali řádit. Jako první to odnesla Olomouc, která na Bazalech prohrála 1:3, poté Slovácko, ze kterého si Baník odvezl vítězství 2:1, a nakonec Kladno, to v Ostravě utrpělo debakl 1:5. Tím ale sedm tučných let pro Ostravu zatím skončilo. V defenzivně hrajícím Brně přišli Večeřovi svěřenci o všechny body po prohře 1:2, o týden později doma jen remizovali s Plzní 1:1 a v posledním kole klesli v tabulce po prohře 1:2 v Mostě. Dnes proto Baník nebere nic jiného, než tři body. "Byl bych rád, kdybychom se před fanoušky i sami před sebou rehabilitovali za výkon, jaký jsme v první půli předvedli v Mostě. Chceme znovu hrát jako tým, útočně, aktivně. A chceme vyhrát," prohlásil na klubových stránkách Večeřa, kterému se konečně začínají uzdravovat hráči; na hřiště se tak dnes zřejmě nepodívají jen Neuwirth a Tomašák. "Sestava se bude lišit od té 'mostecké', protože tam byla řada změn vynucených. Jsem rád, že už dohání manko Lukeš. Po reprezentační přestávce už by to mohl být hráč, připravený pro základní jedenáctku," řekl trenér.

Baník sice nehraje příliš vyrovnaně, několik zářivých momentů už ale v této sezoně měl. To se o Příbrami, která dnes na Bazaly zavítá, říci nedá. Tým trenéra Tobiáše měl na svém kontě pět bodů po sedmi kolech. Začal přitom poměrně slušně; po domácí remíze 1:1 s Plzní a stejném výsledku v Mostě uspěl doma proti Kladnu, které porazil 1:0. Od té doby ale čeká na další bod, kterého se nedočkal na Letné, poté doma proti Jablonci a Mladé BOleslavi a nakonec ani ve Zlíně. To už vedení klubu došla trpělivost a Tobiáše vyměnila za Františka Baráta. Tomu se ale premiéra na trenérské lavici vůbec nevyvedla; jeho noví svěřenci prohráli doma s Teplicemi 0:3. "Situace není dobrá, čas nás tlačí. Sice je za námi teprve třetina soutěže, ale pokud se psychický marasmus bude prohlubovat, budeme se z toho jen těžko dostávat," řekl po prohře s Teplicemi zklamaný Barát, jehož tým v pátek posílil Martin Hašek ze Sparty.

Ačkoliv se Baníku poslední zápasy nevyvedly, proti Příbrami je podle bookmakerů jasným favoritem s kursem 1.45. Myslíte si, že se Marila na Bazalech konečně dostane z krize a zaboduje? Potom si vsaďte na remízu s kursem 3.65 a pro odvážlivce vypsala společnost bwin kurs 6.65 na vítězství hostů.

Reklama