Hlavní obsah

Získá Berdych první letošní titul?

Velkou šanci vyhrát svůj první letošní turnaj ATP má Tomáš Berdych. Český tenista se v indické Bombaji probojoval až do finále, kde ho dnes čeká Rus Dmitrij Tursunov.

Článek

Berdych odcestoval do Indie před týdnem po úspěšném vystoupení v Davis Cupu. Dvě vyhrané dvouhry a vítězná čtyřhra proti Nizozemí jako by mu dodala sebevědomí, díky kterému si v Bombaji možná dokráčí pro první úspěch v této sezoně. Berdych v posledních týdnech a měsících určitě nehrál špatně a na většině turnajů uhrál alespoň tři kola, na titul to ale nikdy nestačilo. V Indii si zatím počíná suverénně. V prvním kole se s Polákem Kubotem příliš nepáral a zvítězil 6-2 6-2. Ve druhém kole dotáhl Němec Greul proti Berdychovi první set do tie-breaku, který ale prohrál, stejně jako druhou sadu. Ve dvou setech si potom český hráč poradil i s dalším Němcem Phauem, kterého porazil 6-3 7-5, a v suverénní jízdě pokračoval i v semifinále. V něm byl jeho soupeřem Rakušan Koubek, kterého Berdych porazil 7-6 6-2.

Také Dmitrij Tursunov stále čeká na svůj letošní titul na okruhu ATP, ani v jeho případě se ale rozhodně nedá mluvit o nepovedené sezoně. Třiadvacetiletý tenista se výsledkově trápí jen na antuce, nejvíc se mu daří na tvrdém povrchu, což ostatně potvrzuje i v Indii. Také Tursunov přicestoval do Bombaje jako daviscupový hrdina. Právě on totiž poslal Rusko do finále prestižního poháru poté, co ve strhující pětisetové bitvě porazil Američana Roddicka, nad kterým zvítězil 17-15 v pátém setu. Los turnaje mu v Asii přidělil do prvního kola domácí divokou kartu Akashe Wagha, kterého porazil 6-2 7-5. V dalším kole už měl o poznání více práce - Dán Pless dokonce vyhrál první set, další dva už ale dokázal Rus získat pro sebe a zvítězit 6-7 6-3 6-4. Problémy měl potom Tursunov i v dalších kolech. V tom třetím znovu prohrál první sadu a proti Britovi Aucklandovi musel zápas znovu otáčet a třemi sety skončil i jeho semifinálový zápas proti Španělu Robredovi, kterého porazil 7-6 3-6 6-1.

Oba dnešní soupeři se na kurtu už jednou potkali. A není to tak dávno - ve třetím kole US Open se radoval Tomáš Berdych, který po velkém boji zvítězil 6-7 6-3 3-6 6-3 6-4. Podle bookmakerů by měl český tenista zvítězit i dnes, proto ho vypsali jako favorita s kursem 1.65. Myslíte si, že Tursunov Berdychovi nedávnou porážku oplatí? Potom si vsaďte na něj, kurs je 1.98.

Reklama