Hlavní obsah

Manchester chce zpátky do čela

Už před třemi týdny sesadil Portsmouth fotbalisty Manchesteru z prvního místa tabulky Premier League. Minulý týden ale Pompey zaváhali a včera i Chelsea. Dnes má proto Fergusonova družina šanci na návrat do čela; stačí jí k tomu vyhrát v dnešním domácím utkání s Newcastlem.

Článek

Manchester odstartoval do nové sezony opravdu famózně, po čtyřech kolech měl na svém kontě dvanáct bodů. Poté ale přišel domácí zápas s Arsenalem a možná trochu nešťastná první porážka. Svěřenci Alexe Fergusona potom nedokázali zvítězit ani v dalším kole na hřišti Readingu, i když byli jasně lepším týmem. V týdnu dokázali uspět v Lize mistrů; vítězství ze hřiště Benfiky Lisabon je jistě velmi cenné. Stejně jako v Portugalsku, ani dnes nenastoupí Mikael Silvestre, který má zlomenou nohu a mimo hru bude ještě šest týdnů. Hrát nebude stále ani Ryan Giggs, jehož koleno prozatím není úplně v pořádku. Dnes nečeká United jistě jednoduchý zápas, Newcastle byl vždy velkým rivalem Ďáblů. "Utkání Manchesteru s Newcastlem mají vždy ohromný náboj. Pro nás to bude velice těžké utkání, soupeř má ve svém týmu skvělé hráče, sice má nějaká zranění, ale to my taky," zhodnotil dnešního soupeře asistent trenéra Carlos Quieroz.

Newcastle prozatím podává velice nevyrovnané výkony. Dokáže prohrát doma s Fulhamem a o týden později zvítězit v Upton Parku s posíleným West Hamem. V posledním kole Straky hostily Everton, ale třetí vítězství v ročníku si nepřipsaly. Jejich výkon byl znovu rozpačitý, a to především v ofenzívě. Hosté dnes navíc opět nastoupí bez potrestaného dua Bramble - Babayaro a hrát nebude ani útočník Giuseppe Rossi a brankář Shay Given, který bude týmu pro zranění břicha chybět delší dobu. I proto byl do prvního mužstva znovu zařazen bývalý brankář české reprezentace Pavel Srníček, který by měl jistit záda Harperovi.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Manchester United jednoznačným favoritem utkání s kursem 1.30. Jestli si myslíte, že Newcastle má šanci uhrát nerozhodný výsledek, tak si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 4.75. A pro ty největší odvážlivce je tu samozřejmě možnost sázky na vítězství Strak s kursem 8.50.

Reklama