Hlavní obsah

Madrid uvidí prestižní derby

Městské derby Real - Atletico je ve španělském Madridu každoročně velkým tahákem. Platí to i letos; oba celky si v letošním ročníku vedou velice dobře a možná i díky tomu bude dnešní utkání ještě atraktivnější.

Článek

"Bílý balet" v létě opustila největší hvězda posledních sezón Zinedine Zidane. Právě to ale možná mužstvu svým způsobem pomohlo. V létě vedení klubu udělalo několik zajímavých nákupů, do kterých vkládá velké naděje. Ruud van Nistelrooy, Fabio Canavarro, Emerson, Mahamadou Diarra, a José Antonio Reyes - to všechno jsou velká jména, který by měla slavnému klubu konečně přinést vytoužené úspěchy. Do Primera Division vstoupil Real výborně; po čtyřech kolech má na svém kontě 10 bodů, když klopýtl pouze v prvním kole s Villarealem. V Lize mistrů sice nezačal na hřišti Lyonu vůbec dobře, v týdnu ale dokázal zvítězit na domácím hřišti nad Dynamem Kyjev 5:1 a potvrdil tak svou skvělou aktuální formu. Proti ukrajinskému celku se dvakrát střelecky prosadil Raul a vypadá to, že se konečně dostává do formy. V týdnu sice překvapivě nebyl nominován do reprezentace, ve svém dvacátém madridském derby ale chybět nebude a jistě bude chtít rozšířit svých osm branek, které dosud vstřelil do sítě Atletika. Trenér Capello má už k dispozici i zcela uzdraveného Ronalda, zpět po zranění je také zkušený Ivan Helguera. Naopak chybět budou stále Michel Salgado, Francisco Pavon a Cicinho.

Rovněž Atletico odstartovalo letos úspěšně. Ve čtyřech zápasech vybojovalo devět bodů, zaváhalo pouze v utkání se silnou Valencií. V minulém kole si na domácím hřišti poradilo se Sevillou, která je letos řazena rovněž mezi nejlepší celky španělské elitní soutěže. Na hřištích soupeřů je prozatím Atletiko bez ztráty kytičky, když si dokázalo připsat tři body jak v Santanderu, tak i na hřišti Bilbaa. Vedení Atletika dokázalo v létě udržet ve svém týmu největší hvězdu Fernanda Torrese a navíc přivedlo další výborné posily. Přišli například Mariano Pernía z Getafe nebo Mista z Valencie, poslední novou akvizicí se potom minulý týden stal Portugalec Maniche, který by se měl už dnes postavit do základní sestavy místo svého krajana Costinhy. Kvůli zlomenině klíční kosti si na Santiago Bernabeu nezahraje Gabi, hrát nemůže ani Miguel De Las Cuevas, jenž má kotník v sádře. Kvůli klauzuli ve smlouvě nemůže hrát Jurado, který Atletiko posílil právě z Realu.

O derby se říká, že nemá favorita, to dnešní má ale podle bookmakerů mírného v Realu. Na jeho vítězství si vsadíte s kursem 1.70; na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.50 a na výhru Atletika 4.35.

Reklama