Hlavní obsah

Rozjetá Boleslav míří do Teplic

Parádní představení předvedli v týdnu svým fanouškům fotbalisté Mladé Boleslavi. Loňský vicemistr dokázal ve strhujícím finiši postoupit v Poháru UEFA přes slavný Olympique Marseille; dnes se pokusí podobný výkon předvést v lize na hřišti Teplic.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Mladoboleslavského Jana Kyselu brání Taye z Marseille.

Článek

Mladá Boleslav se loni stala senzací nejvyšší české soutěže. Po celou sezonu podávala vyrovnané výkony a nakonec porazila Slavii v boji o druhé místo. S napětím se očekávalo, jestli si formu udrží i o pár měsíců později; to, co předvádí, ale zatím překonává všechny představy. Boleslav je nyní spolu s probouzející se Spartou jediným týmem, který v domácí soutěži může konkurovat Liberci. V osmi zápasech klopýtli svěřenci trenéra Uhrina jedinkrát, když ve třetím kole doma jen remizovala s Plzní 0:0. Ostatních sedm zápasů ale vyhráli a právem jsou v čele Gambrinus ligy. Špatně se mladoboleslavským rozhodně nevede ani v Evropě. Při své premiéře si ve druhém předkole Ligy mistrů poradili s norskou Valerengou. Jediný duel, který zatím Uhrinovi hráči nezvládli, byl bohužel také ten nejdůležitější; ve třetím předkole narazili na turecký Galatasaray a už po prvním utkání, v němž venku prohráli 2:5, bylo rozhodnuto. Středočechy to ale psychicky nezlomilo. V "náhradním" Poháru UEFA sice nejprve prohráli na půdě Marseille 0:1, v odvetě doma ale soupeře, který ze začátku české mužstvo podceňoval, porazili ve vynikajícím utkání 4:2 a postoupili do dalších bojů.

Rozjetá Boleslav dnes zavítá na teplická Stínadla. Domácí neměli úplně nejhorší vstup do ligy, nejprve remizovali se slušně hrajícím Brnem 0:0, poté prohráli 2:3 na Strahově se Slávií a ve třetím kole si konečně připsali tři body po výhře nad Slováckem. V dalších čtyřech kolech si ale připsali jen dva body za domácí remízy s Mostem a Spartou a nyní na špičku tabulky ztrácejí už třináct bodů. Své fanoušky si už udobřili v posledním kole, ve kterém si přivezli výhru 3:0 ze hřiště utrápené Příbrami. Pokud ale chtějí pomýšlet na evropské poháry, měli by vítězit i doma; na Stínadlech sice ještě neprohráli, tři remízy ze čtyř zápasů je ale srážejí dolů. Zálusk na tři body mají už dnes, přestože dobře vědí, jak silný soupeř je čeká. "Její tažení musí jednou skončit," řekl na adresu Mladé Boleslavi asistent trenéra Jiří Bartl. "Budeme věřit, že v Teplicích. Pokud má mít platnost výsledek z Příbrami, musíme vyhrát," dodal.

Už Sparta měla před dvěma týdny v Teplicích namále a ani dnes hosty podle bookmakerů nečeká jednoduchý zápas. Experti společnosti bwin proto v zápase nevidí jasného favorita. O něco větší šance dávají Mladé Boleslavi, na kterou vypsali kurs 2.50. Na remízu zde najdete kurs 2.85 a pokud věříte, že si Teplice připíší druhé domácí vítězství, vsaďte si na to s kursem 2.75.

Reklama