Hlavní obsah

Trnava přivítá lídra tabulky

Mizerné období zažívají v posledních týdnech fotbalisté Trnavy. Už osm zápasů za sebou nedokázali vyhrát a od poloviny srpna si tak připsali pouhých pět bodů. Dnes je navíc čeká silný soupeř; na jejich hřiště zavítá Žilina, která s velký přehledem vede Corgoň ligu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Trnava nevstoupila do letošní sezony úplně nejhůř. Venku se jí sice nedařilo a první tři zápasy na cizích stadionech prohrála, alespoň ale potěšila domácí diváky, před kterými porazila Banskou Bystrici a bratislavský Inter. To ale bylo před téměř dvěma měsíci a od té doby už neporazila jediného soupeře. Venku je Trnava vůbec nejhorší, má bilanci 0-2-5 a skóre 4-14, a nedaří se jí už ani doma, kde v posledních třech zápasech remizovala. Špatné výsledky domácích přiměly vedení klubu k výměně trenéra. Po remíze 2:2 s Dubnicí odešel z trenérské lavice Jozef Bubenko, kterého nahradil Jozef Adamec. "Myslím, že i s tímhle mužstvem můžeme splnit základní cíl - skončit do osmého místa," prohlásil nový kouč, když tým přebíral. Premiéra se mu ale nevydařila - dva dny nato Trnava doma znovu jen remizovala, tentokrát s týmem Ružomberoku; v posledním utkání ale jeho noví svěřenci vyválčili cenný bod na půdě Banské Bystrice, která doma patří k nejlepším mužstvům.

Dnešní soupeř Trnavy podobné starosti rozhodně nemá. Hned v úvodním utkání sice prohrála na půdě Banské Bystrice 1:2, od té doby ale válcuje jednoho soupeře za druhým. Z dalších dvanácti zápasů jich deset vyhrála, porazit ji dokázala už jen Petržalka. Po třinácti kolech jsou tak svěřenci trenéra Vrby s přehledem první, na druhý Ružomberok mají náskok sedmi bodů i přes první domácí zaváhání v minulém kole, kdy před svými diváky jen remizovali s Nitrou 1:1. "Nesmíme mít zkreslené iluze, čeká nás ještě těžký boj. Ale ten nástup je velmi dobrý a mě těší, že hra lahodí i oku diváka, že to není jen sbírání bodů v potu krve, ale přináší to i krásný herní projev," komentoval dosavadní vystupování svého týmu ředitel žilinského klubu Pavol Holeščák.

Podle bookmakerů by měl mít důvod ke spokojenosti i dnes, společnost bwin totiž Žilinu považuje za favorita s kursem 2.05. Myslíte si, že Trnava dokáže proti silnému soupeři uhrát alespoň bod? Potom si vsaďte na neprohru domácích, kurs je 1.55.

Reklama