Hlavní obsah

Barcelona má nového šéfa, Beckham stále nejistý

BARCELONA

Čtyřicetiletý Joan Laporta byl zvolen novým prezidentem FC Barcelona. Na svého hlavního rivala Lluíse Bassata získal Laporta, jehož hlavním volebním triumfem byl slibovaný příchod záložníka Davida Beckhama z Manchesteru do Španělska, náskok více než dvaceti procent.

Foto: ČTK/EPA

Fotbalisté Barcelony mají nového prezidenta, zda se v jejich dresu objeví i David Beckham ale stále není jisté.

Článek

Laporta získal téměř 53 procent hlasů, pro Bassata hlasovalo necelých 32 procent. I přes Laportovo přesvědčivé vítězství je stále nejisté, zda se kapitána Manchesteru podaří pro Barcelonu získat.

Podle některých informací by totiž Beckham dal raději přednost konkurenčnímu Realu Madrid. V nedělním vydání španělského listu Marca potvrdil nejmenovaný zdroj z Manchesteru, že Beckham do Barcelony rozhodně nepřestoupí.

Příchod anglické hvězdy zpochybnil i nový prezident

Beckhamův příchod začal záhy po volbách ale zpochybňovat i sám Laporta. "Můj volební slib byl vytvořit silný tým, Beckhama jsem vysloveně neslíbil," tvrdil v rozhovoru pro španělský rozhlas. "Řekl jsem jen, že jsem dosáhl dohody s Manchesterem United. Teď se musíme pokusit dohodnout se i s zástupci hráče," prohlásil.

"Pokud ale chceme hrát špičkový fotbal na světové úrovni, hráče jako je David prostě potřebujeme," připomněl Laporta. Zároveň vyjádřil naději, že se sedmadvacetiletý fotbalista nakonec rozhodne přestoupit do katalánského klubu.

"Chápu, že je pro něj a jeho rodinu je to těžké rozhodnutí, ale věřím tomu, že by si zamiloval nejen Barcelonu, ale potažmo celé Španělsko," dodal čerstvě zvolený prezident.

Ve hře byl i góman Čech

Hlavním Bassatovým volebním triumfem byl příchod bývalého barcelonského hrdiny Pepa Guardioly na post sportovního ředitele. Někdejší fotbalista pak přislíbil, že udělá všechno pro to, aby do klubu přilákal bývalého obránce Ronalda Koemana, který nyní úspěšně trénuje Ajax Amsterdam.

Barcelona jednala o přestupu i s českým reprezentantem Petrem Čechem, který tuto sezónu hájil branku francouzského klubu Stade Rennes.

Podle informací oficiální internetové stránky klubu se nedělních voleb zúčastnilo rekordních 55 procent z 94 339 oprávněných voličů. Předsednické místo zůstalo prázdné od únorové rezignace Joana Gasparta. Ten se rozhodl odejít, protože se mu nepodařilo vyvést klub z krize.

Reklama

Související témata: