Hlavní obsah

Ukončí Villach vítěznou sérii Salcburku?

Eurotip.cz

Rakouská nejvyšší hokejová liga je už v plném proudu. Dobře finančně zajištěný Salcburk je stále bez ztráty kytičky a potvrzuje svůj velký potenciál. Přerušit tuto sérii se dnes bude snažit obhájce mistrovského titulu z Villachu, který ve finálové sérii loňské sezony právě mužstvo z Alp dokázal pokořit.

Foto: CBS Sportsline

Reinhard Divis ještě v dresu St. Louis Blues nyní září v rakouském Salcburku.

Článek

Do letošního ročníku neodstartoval Villach určitě na jedničku, ale na druhou stranu jeho úvodní los nebyla žádná procházka růžovým sadem. Ze čtyř odehraných utkání hrál tři venku. Ve své aréně tak dnes nastoupí teprve po druhé; v prvním představení zde uspěl s mužstvem z Vídně. V létě do tohoto celku zamířily dvě nové posily. Útočník Devin Edgerton přišel z německého Mannheimu a Gilbert Kühn přestoupil z konkurenčního Štýrského Hradce. Kromě rakouských hráčů obléká dres Villachu i šest Kanaďanů. Této národnosti je i trenér Greg Holst, který dříve hrával NHL, ale svou kariéru zakončil až po deseti letech strávených právě v Rakousku.

Jak fotbal, tak i hokej se v rakouském alpském městečku za poslední rok velice zvedl. Díky výborné finanční situaci si klub mohl dovolit nakoupit zahraniční hráče, kteří mají jednoznačně vyšší kvalitu než domácí. Mužstvo vede švédský trenér Hardy Nilsson. V brance spoléhá na nejlepšího rakouského brankáře posledních dob Reinharda Divise. V obraně hrají švédské posily Pihl a Artursson. V útoku tvrdí muziku důrazný Kanaďan Banham společně s Američanem Hendricksonem. Střeleckou oporou mužstva je jednoznačně jeden z nejlepších rakouských útočníků současnosti Dieter Kalt. Ten nastupuje v první lajně společně s Finem Lindem. Nejlepším střelcem Salcburku je aktuálně Martin Pewal, který už celkem nasbíral osm kanadských bodů ve čtyřech utkáních. V těch Salcburk nepoznal nic jiného než chuť vítězství a hned v úvodu sezony prokazuje svoji kvalitu. Nyní ho ale čekají tři utkání v řadě na ledě soupeřů, což bude první tuhá prověrka.

Věříte, že Salcburk dokáže zvítězit i dnes na cizím ledě. Poté si vsaďte právě na jeho vítězství s kursem 2.20. Nebo si myslíte, že Villach napodobí úspěch z minulé sezony a opět najde na hosty ten správný recept. Jestliže ano, tak využijte kursu 2.40 na vítězství domácích.

Reklama