Hlavní obsah

Senec uvidí zápas o šest bodů

Staronoví účastníci nejvyšší slovenské fotbalové soutěže dnes změří síly v Senci. Na tamní stadion přijede bratislavský Slovan, který stejně jako domácí bojuje o místo v nejlepší osmičce.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Senec je momentálně na poslední příčce, ze které se postupuje do jarních bojů o titul. Je tomu tak především kvůli jeho velmi dobrým výsledkům na domácím hřišti; ze šesti utkání vyhrál na svém stadionu hned čtyři a v jednom remizoval. Prohrál zde pouze v prvním kole s Nitrou, senecká tvrz tedy nebyla dobyta už dva měsíce. Po třech prohrách na hřištích soupeřů se jistě bude svoji domácí formu využít i v dnešním zápase s velkým konkurentem a ukořistit tři body. V minulém kole nestačil Senec na Košice, když prohrál 2:0. "V dosavadním průběhu sezony zdobila náš tým bojovnost. V tomto zápase jsem od svých hráčů očekával větší nasazení. Rozhodly dva momenty - rychlý gól domácích po standardní situaci a to že, Guldan trefil pouze tyč. Kdyby dal gól, tak by to hráče uspokojilo. Jenže soupeř dal dvě branky, a tak vyhrál zaslouženě," reagoval na utkání s Košicemi trenér Sence Jozef Valovič.

Slovan se letos vrátil do Corgoň ligy po dvou sezonách strávených ve druhé lize. A i on letos se řídí pořekadlem "Můj dům, můj hrad", jelikož na Tehelném poli získal už čtrnáct bodů a venku pouze čtyři. To se dnes svěřenci trenéra Jozefa Jankecha jistě pokusí napravit na půdě týmu, se kterým ve třetím kole na domácím hřišti zvítězili 2:0. Slovan letos spoléhá především na hráče, kteří vybojovali postup do nejvyšší soutěže; v létě tým posílili pouze Martin Vyskočil z Olomouce a Marek Kausich z rakouského Mattersburgu. V minulém kole vybojoval Slovan bod v derby s Artmedií a potvrdil tak své týden staré vystoupení v Trenčíně, kde si připsal první letošní vítězství na hřišti soupeře. "Myslím si, že se konečně přiklonilo štěstí na naší stranu a začneme dávat branky, které budou znamenat důležité body do tabulky. Šanci máme nyní v Senci. Jestliže zahrajeme jako proti Artmedii, můžeme ztracené body z domácího hřiště získat zpět," zhodnotil formu svého mužstva trenér Jankech.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin jasného favorita. Na domácí Senec vypsali kurs 2.25. Myslíte si, že utkání skončí dělbou bodů? Potom si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 3.05. A jestli věříte, že se Slovan konečně naučil vyhrávat i na cizích hřištích a dnes to potvrdí, tak nevynechejte kurs 2.95 na výhru hostů.

Reklama