Hlavní obsah

Utrápený Zlín jede do Třince

Ve velkém útlumu hrají v posledních týdnech fotbalisté Zlína. V lize nedali gól už téměř čtyři hodiny; dnes si mohou spravit chuť v domácím poháru, v němž se utkají s druholigovým Třincem.

Článek

Trenérovi Tescomy Petru Uličnému dělají letos jeho svěřenci pramálo radosti. Zatímco loni se alespoň mohli spolehnout na domácí hřiště, na kterém uhráli většinu bodů, letos se jim příliš nedaří ani tam. Jediné dva úspěchy si připsali proti Mostu a nevýrazné Příbrami, což ovšem nestačí na víc než dvanácté místo v tabulce. Venku se jim totiž nedaří už vůbec. Loni Zlín jako jediný tým nevyhrál na hřištích soupeřů ani jeden zápas a letos se této tradice drží - ze čtyř utkání třikrát prohrál, aniž by vstřelil jedinou branku. Střelecké trápení jeho svěřenců trápí Uličného nejvíc; střelci z Valašska se zatím zmohli jen na pět branek a na přesnou trefu nyní čekají už 235 minut. O víkendu má Gambrinus liga reprezentační pauzu, Zlín se dnes proto může soustředit na pohár, ve kterém se chce před fanoušky alespoň částečně rehabilitovat. "Chceme si zvednout sebevědomí, které nám v poslední době chybí, a postoupit," prohlásil trenér Uličný, který ale do Třince nepřiveze kompletní tým. Chybět mu budou zranění Kraus, Žemlík a Činčala a poté, co si proti Jablonci zlomili nosy, nenastoupí ani Janíček s Činčalou.

Třinec, na jehož hřišti se dnešní utkání odehraje, si letos nevede špatně. I jeho tým trápí špatná produktivita, v devíti utkáních dali hráči trenéra Pavla Hajného jen šest branek. To jim ale stačilo na čtrnáct bodů a momentální šesté místo v tabulce druhé ligy. Nejvíc se Třinci dařilo na přelomu srpna a září, kdy vyhrál čtyři z pěti utkání, na poslední dva soupeře ale nestačil - nejprve prohrál doma 0:3 s Jihlavou a bez gólu odjel i z Opavy, která zvítězila 2:0. "Musíme si to vyříkat a tento týden je k tomu vhodnou příležitostí. Ať chceme nebo ne, zápas se Sokolovem je pro nás nesmírně důležitý," myslí už na víkendový zápas kapitán týmu Zdeněk Cieslar. To ovšem neznamená, že by třinečtí dnešní zápas vypustili. Jedním z těch, kteří se na něj těší, je i Edvard Lasota, bývalý hráč dnešního soupeře. "Jestliže Zlín u nás zahraje stejně, jako v Mladé Boleslavi, kde se mi velice líbil, tak zřejmě nepostoupíme. Pokud ovšem bude hrát jako v některých jiných zápasech, mohli bychom jej porazit a postoupit do dalšího kola," neskládá zbraně Lasota.

Ačkoliv se Zlínu příliš nedaří, na půdě druholigového protivníka je podle bookmakerů mírným favoritem; na hosty si proto můžete vsadit v kursu 2.35. Myslíte si, že Třinec před svými diváky neprohraje? Potom si vsaďte na remízu s kursem 2.90 nebo rovnou na vítězství domácích v kursu 2.85.

Reklama