Hlavní obsah

Získá Klagenfurt první body?

Po čtyřech utkáních na stadionech soupeřů si mužstvo Klagenfurtu konečně odbude premiéru na domácím ledě. Soupeřem mu bude Innsbruck, který vstoupil do nového ročníku ve výborné formě.

Foto: OE24

Trenér Klagenfurtu Kevin Primeau se svými svěřenci.

Článek

Svěřenci kanadského trenéra Kevina Primeaua měli zatím zvláštní los. Všechna čtyři úvodní utkání hráli venku a možná i kvůli tomu nemají dosud na svém kontě jediný bod. Prohráli postupně ve Vídni, Jesenici, Salcburku a Štýrském Hradci. Problémem mužstva je jednoznačně defenzíva; průměr šest inkasovaných branek na utkání je i na rakouskou ligu moc. Po těchto výsledcích je v ohrožení pozice trenéra Primeaua, se kterým mělo vedení klubu vážnou debatu. Primeau ho ale ujistil, že v dnešním utkání svým hráčům věří. "Trenér musí dodržet to co řekl, jinak zasáhneme k ráznému kroku," reagoval na jeho slova prezident klubu Safron. Každému je asi jasné, co se chystá vedení v případě dnešního neúspěchu udělat. Klagenfurt je klub s mistrovskými ambicemi a podobné výsledky jsou pro něj nepřijatelné. Pomoci k úspěchu by Klagenfurtu měla nová posila, obránce Jeremy Rebek ze Štýrského Hradce. "Máme před sebou ještě 52 zápasů, takže nic není určitě ztraceno. Je tady silnější tým než loni a určitě se z této krize dostane," věří v lepší budoucnost Rebek.

"Žraloci" z Insbrucku vstoupili do nového ročníku o hodně lépe. Ve čtyřech zápasech se třikrát radovali z vítězství, neuspěli pouze v minulém kole ve Vídni. Důvodem těchto úspěchů je především vyrovnanost všech formací, stejně tak na brankářském postu je vyrovnaná dvojice, která se pravidelně střídá. "Rozhodnu se až před zápasem, koho postavím do branky," reagoval na otázku týkající se brankáře trenér Alan Haworth. "V Klagenfurtu bude velmi důležitá disciplína, domácí nutně potřebují vyhrát a jistě jim k tomu bude chtít pomoci i publikum, které je zde asi nejbouřlivější v celém Rakousku. Doufám, že se rozhodčí nenechá ovlivnit," řekl před dnešním soubojem Haworth, který pošle na led novou posilu Christiana Sbroccu.

Podle bookmakerů společnosti bwin utkání prakticky nemá favorita. Na domácí si vsadíte s kursem 2.25 a na hosty v kursu 2.35. Myslíte si, že po šedesáti minutách bude nerozhodný stav? Potom si vsaďte na remízu, kurs je 4.70.

Reklama