Hlavní obsah

Corinthians chtějí prodloužit sérii neporazitelnosti

Už šest utkání nepoznali fotbalisté Corinthians hořkost porážky. Daří se jim i po odchodu hvězdného dua Tévez - Mascherano; prodloužit svou sérii se dnes pokusí proti čtvrtému týmu tabulky - FC Santos.

Foto: Calcio

Carlos Tevéz (vpravo) ještě v dresu brazilského Corinthians.

Článek

Obhájce loňského prvenství vstoupil do nového ročníku brazilské nejvyšší fotbalové soutěže prachbídně. Potácel se na samém konci tabulky, poslední dobou se ale opět dostává do staré formy a šplhá výše. Svěřenci trenéra Leaa uspěli i v minulém kole na hřišti Internacional, když si odvezli bod za remízu 1:1. Jediným stínem posledních kol je tak produktivita; pouhých osm vstřelených branek v deseti zápasech je na tento celek určitě málo, na druhou stranu v těchto utkáních inkasoval pouze pětkrát.

Santos se dnes na stadionu v Corinthians pokusí odčinit loňský debakl. Právě před rokem zde inkasoval sedm branek a po utkání neušel ostré kritice. Letos vede mužstvo někdejší trenér Realu Madrid Vanderlei Luxemburgo, jemuž plány zatím vycházejí. Santos ztrácí deset bodů na první Sao Paulo, má ale k dobru dnešní utkání, po kterém se bude chtít přiblížit lídrovi. V dnešním zápase znovu nastoupí ve svém tradičním rozestavení 4-4-2, na levém kraji zálohy bude opět spoléhat na bývalého hráče Bayernu Mnichov a brazilského reprezentanta Ze Roberta. V útoku by podle posledních zpráv měl chybět jiný evropský legionář; Marcio Amoroso se po sedmi letech strávených v Evropě, kde nastupoval za Borussi Dortmund a AC Milán, vrátil do rodné země, dnes ale začne jen na lavičce náhradníků.

Podle bookmakerů jsou šance obou týmů na úspěch vyrovnané. Kvůli domácímu prostředí jsou mírně favorizováni Corinthians s kursem 2.10. Remízu si můžete vsadit s kursem 3.20 a na vítězství hostů nabízí společnost bwin kurs 3.10.

Reklama