Hlavní obsah

Derry City myslí na titul

Irský celek Derry City, který letos překvapil v poháru UEFA, myslí stále na titul v domácí soutěži. Momentálně je sice až na třetí příčce a na první Shelbourne ztrácí sedm bodů, stále má ale tři utkání k dobru. Dnes tak potřebuje porazit mužstvo Bohemians Dublin.

Článek

Na evropské scéně hráči Derry City postupně vyřadili IFK Goteborg a Gretnu. Nad jejich síly byl až francouzský Paris SG, s nímž ovšem dokázali uhrát bezbrankovou remízu. Nyní se soustředí pouze už na ligu a tu mají v plánu vyhrát. Před čtrnácti dny uspěli na hřišti lídra ze Shelbourne, když uhráli po dramatické koncovce remízu 2:2. Dnes potřebují ale zvítězit a za tímto cílem určitě tvrdě půjdou. Pomoci jim v tom ale nebude moci dvojice mladíků Neil McCafferty - Paddy McCourt, která je zraněná; o velké oslabení se ale jistě nejedná, jelikož ani jeden z nich pravidelně nenastupuje.

Bohemians Dublin má se sestavou o hodně větší problémy. Hostům dnes bude scházet osm hráčů, kteří pravidelně nastupují; hrát nebude potrestaný defenzivní záložník Stephen Rice, který letos ještě ani jednou nechyběl v základní sestavě. Podle posledních zpráv nenastoupí ani další člen základní sestavy stoper Barry Ferguson, hrát nebude ani obránce Des Byrne, který rovněž nastupuje pravidelně. Z dalších důležitých opor bude scházet střední záložník John Paul Kelly, který je podle irských novinářů momentálně nejlepším hráčem "Bohs". Na hřišti se neukáže ani klíčový útočník Vinny Arkins, kterého trápí svalové zranění. Kvůli startu za jedenadvacítku potom nenastoupí Mark Duggan a kvůli dlouhodobým zraněním ani Aidan Collins a Stephen Caffrey. Bohemians jsou opravdu ve svízelné situaci a možná sám trenér ještě neví, jakou sestavu do utkání s Derry City na hřiště pošle.

Role favorita je zde právem přisuzována mužstvu domácích, na které si můžete vsadit s kursem 1.50. Myslíte si, že dnes Bohemians na Brandywell Stadium i s velkou marodkou zabodují? Potom si můžete vsadit buď na remízu s kursem 3.60 nebo rovnou na vítězství hostů v kursu 6.00.

Reklama