Hlavní obsah

Oakland má první mečbol

Ani jednou nevyužili v první kole play off výhodu domácího prostředí baseballisté Minnesoty. Dnes už mají nůž na krku; pokud dnes v Kalifornii prohrají i potřetí, jsou ze hry o Světovou sérii venku.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Minnesotu v obou domácích zápasech zradil útok. Ani Johan Santana, ani Boof Bonser si na nadhozu nevedli špatně. V prvním případě ovšem Oaklandu na výhru stačily dva homeruny Franka Thomase a tři body celkem a druhé utkání rozhodla chyba jindy fantastického vnějšího polaře Toriiho Huntera. Dnes se pokusí zavelet k obratu v sérii veterán Brad Radke. Nadhazovač, který za tři týdny oslaví 34. narozeniny, si letos nevedl špatně, zvlášť ve druhé části sezony, v níž měl bilanci 5-2 a průměr pod 3 body na zápas. Zabrzdilo ho bohužel zranění pravé ruky, které ho vyřadilo na měsíc ze hry. Už to vypadalo, že pro něj sezona skončila, Radke se ale dokázal vrátit a na konci září ještě odházet vynikající zápas proti Kansasu. "Říkáme mu William Wallace, podle hrdiny ze Statečného srdce," pěje chválu na svého spoluhráče Torii Hunter. "Připomíná nám ho. Tenhle chlapík má taky spoustu zranění a šrámů a stejně se dokáže postavit na kopec," dodal. Proti Oaklandu letos nastoupil Radke dvakrát; v prvním souboji zvítězil, přestože ho Athletics potrápili, ve druhém sice házel skvěle, jeho spoluhráči se ale zmohli na jediný bod, a proto Radke prohrál.

Pálkařům Twins se zatím nedaří ani v play off. Barry Zito a Esteban Loaiza jim v dresu Oaklandu povolili pouhé tři body a o podobný výkon se dnes pokusí zatím nejméně zkušený Dan Haren. Šestadvacetiletý nadhazovač má na svém kontě teprve dvě plné sezony v MLB; v play off zatím odházel jen osm směn ještě v barvách St. Louis. Na rozdíl od Radkeho se Harenovi dařilo více v první polovině sezony, zvlášť ke konci základní části podával hodně nevyrovnané výkony. Nejlepší zápas po All-Star game ovšem odházel právě proti Minnesotě - v polovině září proti ní vydržel na kopci osm směn, během nichž povolil Twins pouhé tři odpaly, a udržel čisté konto.

Podle bookmakerů dnes Oakland jako první postoupí do finále své ligy, na jeho vítězství totiž vypsali kurs 1.67. Myslíte si, že Minnesota dnes zvítězí a udrží si tak naději na postup? Potom si vsaďte na výhru hostů, kurs je 2.25. A pokud vám to nestačí, u bwin si můžete vsadit například i na počet strikeoutů a odházených směn Dana Harena a Brada Radkeho nebo na to, kolik bodů padne v první směně.

Reklama