Hlavní obsah

Reprezentace je proti San Marinu jasným favoritem

Po vítězství nad Slovenskem se dnes česká reprezentace postaví v dalším kvalifikačním utkání mistrovství Evropy San Marinu. Fotbalový trpaslík utrpěl s Německem debakl 13:0 a tak se očekává, že si výběr trenéra Brücknera se soupeřem hladce poradí.

Článek

Česká reprezentace vstoupila do kvalifikace výborně, když nejdříve šťastně uspěla proti Walesem a poté i na horké půdě Slovenska. Především proti našim sousedům předvedla skvělý výkon a ukázala svoji sílu. Dnešní utkání chce trenér Brückner doma odehrát bez zranění, karet a především chce získat tři body, které jsou naprostou povinností. S největší pravděpodobností proto nepostaví nejsilnější možnou sestavu. "Chceme prostřídat co největší počet hráčů, takže první změny budou už právě v té základní jedenáctce. Ale nemyslím si, že to bude na úkor kvality. A určitě pak využijeme možnosti tří střídání během zápasu," konstatoval trenér. Na rekordní vítězství ale zdaleka nemyslí. "Takhle neuvažuji. Mimochodem, Němci dali San Marinu druhý gól až ve 29. minutě. Zkrátka i do sobotního zápasu musíme jít s trochou pokory," prohlásil. "Je mi jasné, že když Německo v San Marinu vyhrálo třináct nula, tak naši fanoušci teď čekají, že my jim doma dáme sedmadvacet. Samozřejmě, že do toho zápasu musíme vletět po hlavě, pořádně vyhecovaní. Jak říkám, právě v sobotu bude ta motivace na nejvyšší úrovni. Ale jde nám hlavně o tři body, ne o to, abychom se předháněli s Německem," doplnil kouče kapitán Tomáš Rosický.

Výběr trenéra Giampaoli Mazzi má za sebou zatím jediné kvalifikační utkání, na které určitě nevzpomíná rád. Aby někdo obdržel na reprezentační úrovni třináct branek; to se opravdu nestává každý den. Do České republiky tak Mazza přijel s předem poraženeckou náladou. "Čeká nás zápas proti jednomu z nejsilnějších týmů v Evropě a možná i na světě. Hlavně ať nedostaneme moc gólů, stačí prohrát jen o několik a ne o deset," prohlásil trenér. Práci mu navíc ztěžují zranění, hrát nebude Marrani ani Palazzi. "Ostatní hráči jsou ale naprosto v pořádku," řekl kouč. Ten má ve svém výběru pouze jednoho profesionálního fotbalistu - útočníka Andyho Selvu. San Marino se prosazuje střelecky velmi zřídka; v posledních deseti utkáních skórovalo pouze dvakrát.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu český výběr. Na vítězství svěřenců Karla Brücknera o pět branek vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.50. Myslíte si, že San Marino překvapí a dokáže v Liberci uhrát remízu? Potom si na to vsaďte - kurs je 11.00 rovných.

Reklama