Hlavní obsah

Žraloci si brousí zuby na soupeře z východu

, 7. října 2006

Severoamerická NHL má letos opět herní schéma, které způsobuje, že diváci si na některé soupeře z odlišné konference budou muset počkat i několik let. Na toto najednou tolik vzácné mezikonferenční cestování se letos nejdříve vydal klub New York Islanders. Jeho hráči první týden soutěže tráví na území pacifické divize a dnes míří na led do San Jose.

Článek

Domácí tým začíná naopak sezónu před vlastními fanoušky. V dresu San Jose Sharks se příprava zcela mimořádně vydařila českému útočníku Michálkovi, který se stal jejich vůbec nejlepším střelcem a svoji produktivitu potvrdil i ve čtvrtek. Trefil se dvakrát během jediné minuty v přesilovkách. Diváci se také mohli radovat z toho, že síťku soupeřovy branky rozvlnili i nově příchozí útočníci Bell a především Brown v prodloužení. Naopak si na začátku zabučeli na brankáře Toskalu, který podle trenérova plánu dnes přepustí své místo Nabokovovi.

Islanders minulou sezónu hrubě nezvládli, byli mezi pěti nejméně skórujícími mužstvy a nestálostí svých výkonů toho nedokázal příliš zachránit ani brankář DiPietro. Přesto se právě on dočkal neuvěřitelného patnáctiletého kontraktu. Jakoby tým právě v něm chtěl najít zachytný bod, od něhož se budou odvíjet světlé zítřky. Jeho náhradník z minulých let Snow se přesunul do manažerské pozice a klub se bude z trenérského postu snažit pozvednout Nolan. Tým nedoznal v kádru výrazných změn a první jasná prohra na ledě Phoenixu naznačila, že s hledáním nového směru to bude velmi těžké. DiPietro byl dokonce střídán.

Bookmakeři bwin nedávají dnes hostujícímu celku příliš velké šance a favorizují San Jose. Na domácí celek vypsali kurs 1,7. Zajímavé je, že soupeři se v dnešním gardu střetnou ve vzájemném utkání již počtvrté v řadě, protože na východním pobřeží se naposledy potkali před pěti lety. Islanders jedno ze tří minulých zápasů na ledě San Jose vyhráli. Dnes si na tuto možnost lze vsadit v kursu 3,8.

Reklama