Hlavní obsah

Slováci cestují do Walesu

Po domácím zaváhání s Českou republikou sehraje slovenská reprezentace další kvalifikační utkání ve Walesu. Pro mužstvo z britských ostrovů je to druhé utkání kvalifikace, v tom prvním rovněž nestačilo na Čechy.

Článek

Slovensko odstartovalo kvalifikaci úspěšně vysokým domácím vítězstvím nad Kyprem. Poté ale ve velkém derby nestačilo na výběr trenéra Karla Brücknera. S Walesem se Slováci prozatím nikdy ve své historii nestřetli. S mužstvy z britských ostrovů se měřili celkem třikrát a zatím vždy neúspěšně. Dvakrát v kvalifikaci na mistrovství světa 2004 nestačili na Anglii a v roce 1998 podlehli v přátelském utkání 0:1 Irsku. Dnešní nominace trenéra Dušana Galise doznala od utkání s Českou republikou několika změn. Do dvacítky vyvolených se vrací obránci Peter Petráš, Martin Petráš, Stanislav Varga, Roman Kratochvíl a záložník Ján Kozák a po měsíční pauze způsobené zraněním je už zcela fit útočník bundesligového Norimberku Róbert Vittek. "Už při pohledu na nominaci je jasné, že oproti sestavě s Českem nastanou změny v základní sestavě. Až s odstupem času trvám na tom, že proti Čechům to byl z naší strany příliš tolerantní výkon, i když jsem od hráčů vysloveně žádal důrazný přístup," zdůvodnil změny v nominaci Galis.

Wales má zatím za sebou pouze utkání v České republice, v němž nakonec dost nešťastně prohrál, i když podal velmi sympatický výkon. Nyní nastoupí proti Slovensku na stadionu Millenium v Cardiffu před 70.000 diváky. Trenér mužstva John Toshack i přes minulou prohru dnešního soupeře ví, že jeho svěřence nečeká lehký zápas. "Stále považuji Slováky za černého koně naší skupiny D. Sice zakopli v minulém zápase proti Česku, osobně jsem ten zápas ale viděl a Slováci na mě působili jako výborný profesionální tým. Je třeba připomenout, že v předchozí kvalifikaci zdolali Francii nebo Německo a ztroskotali až v baráži se Španělskem. Proto nás určitě čeká velmi těžký zápas," prohlásil 57letý kouč. Tomu bude dnes scházet největší hvězda a kapitán Ryan Giggs, ve výběru chybí i Mark Delaney, který má problémy s kolenem, a další zranění Sam Ricketts a Carl Fletcher.

Podle bookmakerů jsou šance obou týmů na úspěch téměř vyrovnané. Kvůli domácímu prostředí jsou mírně favorizováni hráči Walesu s kursem 2.40. Remízu si můžete vsadit v kursu 3.10 a na vítězství hostů nabízí společnost bwin kurs 2.75.

Reklama