Hlavní obsah

Bohemians berou pouze vítězství

Až na předposledním místě druholigové tabulky se nacházejí pražští Bohemians. Klokani v dnešním utkání desátého kola nastoupí na domácím stadionu proti olomoucké rezervě a nutně potřebuje zvítězit.

Foto: čtk

Michal Lesák z FC Marila Příbram (vlevo) a David Zoubek z Bohemians Praha bojují o míč u postraní čáry v přípravném utkání.

Článek

Tradiční český klub sestoupil z Gambrinus ligy už před čtyřmi lety a o dva roky později nedokázal kvůli špatné finanční situaci udržet ani druhou nejvyšší soutěž. Po roce se do ní opět vrátil a chce co nejdříve zpět mezi elitu. Velké plány ale letos doposud nenaplňuje. Z devíti utkání má pouhých šest bodů; může za to především špatná ofenziva, jelikož branek inkasují velmi málo. Velký podíl na tom určitě má největší osobnost týmu a bývalý český reprezentant Karel Rada, který do Ďolíčku zamířil v létě z Teplic. Rada kvůli zranění v minulém kole nenastoupil, dnes je ale znovu připraven hrát. Bohemians začali letošní ročník domácím zápasem s Hlučínem a na utkání tenkrát dorazilo necelých 7 tisíc diváků. Bohužel neuspokojivé výsledky lidi čím dál více odrazují a před čtrnácti dny proti Čáslavi přišly "pouhé" 4 tisíce. Co by za to dala nějaká prvoligová mužstva, vedení Klokanů se to ale nelíbí, a tak vydalo prohlášení, ve kterém se omlouvá za špatné výsledky i předváděnou hru a žádá návrat fanoušků do ochozů právě v dnešním utkání.

Olomoucká rezerva má nyní o pět bodů více než Bohemians, což stačí na dvanáctou příčku. Za sebou má ale dvě nevydařené utkání; prohrála jak ve Vítkovicích, tak i doma s Čáslaví. V tomto týdnu trenér olomouckého "A" týmu Vlastimil Petržela zúžil svůj kádr, když do rezervy poslal čtyři hráče. Už na Bohemians se v jejím dresu představí obránci Martin Hudec, Ivo Krajčovič, Jiří Barcal a útočník Vladimír Peška. Důvodem byla momentální výkonnost hráčů v zápasech áčka, ale také druholigové juniorky, a rovněž to, že Sigmě se pomalu začíná vyprazdňovat marodka. "Ano, Hudec, Krajčovič, Peška a Jiří Balcar byli přeřazeni do béčka," potvrdil informaci sportovní ředitel klubu Augustin Chromý. "Samozřejmě stále platí, že ti hráči nemají cestu zpět do prvního týmu zavřenou. Pokud si to svými výkony zaslouží, je jejich návrat možný," doplnil Chromý na adresu hráčů, kteří se mohou předvést už dnes.

Bohemians mají dnes v úmyslu jednoznačně zvítězit. Jestli si myslíte, že se jim to podaří, vsaďte si na to u společnosti bwin s kursem 2.15. Jestli ale věříte, že olomoucké "béčko" má šanci bodovat, tak si vsaďte buď remízu s kursem 2.90 nebo rovnou vítězství Hanáků s kursem 3.10.

Reklama