Hlavní obsah

San Diego si musí poradit s Carpenterem

Nadhazovači zatím dominují duelu týmů St. Louis a San Diega, které se perou o postup do finále Národní ligy. Pálkaři by neměli mít hody ani dnes, kdy se na kopec postaví Chris Carpenter a Woody Williams.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Kardinálům ze St. Louis se vůbec nevyvedla druhá část sezony, proto přišli o výhodu domácího prostředí. Po prvních dvou zápasech je to vůbec nemuselo trápit; v San Diegu totiž dvakrát zvítězili a přesunuli se na domácí stadion, kde včera měli první příležitost postoupit. Tu ale promarnili; hostující Chris Young odházel vynikající utkání a přestože jeho spoluhráči odpálili jen tři body, na výhru to stačilo. Dnes jsou Cardinals ve složité situaci. Mají sice druhý mečbol a navíc výhodu domácího prostředí, pokud ale ani napodruhé neuspějí, postěhují se znovu do San Diega, kde je v pondělí bude čekat Jake Peavy. Naštěstí pro trenéra La Russu je dnes po čtyřech dnech odpočínku připravený Chris Carpenter. Loňský držitel ceny Cy Younga pro nejlepšího nadhazovače Národní ligy a jeden z hlavních letošních kandidátů na stejnou cenu už zařídil první vítězství svého týmu. V prvním utkání naprosto zastínil Peavyho, když během šesti směn pustil jediný bod; povedlo se mu to přesto, že v posledním utkání základní části podal právě proti Padres svůj nejhorší výkon sezony.

San Diego vstupovalo do play off jako tým, který se chce spoléhat především na nadhoz. Z rotace zatím zklamal jen Peavy; David Wells neodházel špatný zápas a Young už zářil. To je ovšem málo platné vzhledem ke špatné produktivitě Padres. Už v sezoně patřil útok trenéra Bochy k nejhorším v lize a ve vyřazovacích bojích to zatím potvrzuje - během dosavadních tří zápasů se zmohl na pouhé čtyři body. Pálkaře Padres dnes navíc znovu čeká vynikající Carpenter, proto se budou muset víc než kdy jindy spolehnout na zahajovacího nadhazovače. Tím je veterán Woody Williams, kterého čeká první letošní zápas v play off. Po loňském ročníku se zdálo, že čtyřicetiletý hráč už je za zenitem, v této sezoně ale Williams jako by ožil a s bilancí 12-5 a průměrem 3.65 bodů na zápas patřil mezi největší opory svého týmu.

Podle bookmakerů by dnes Kardinálové měli souboj se San Diegem ukončit; na domácí si můžete vsadit s kursem 1.53. Myslíte si, že Padres dotáhnou sérii se St. Louis do pátého zápasu? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.55.

Reklama