Hlavní obsah

Bari přivítá Bolognu

Eurotip.cz

Dnešní fotbalová nabídka je velmi chudá. Nejzajímavějším duelem na zelených trávnících je tak souboj mezi Bari a Bolognou ve druhé italské lize.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Mužstvo Bari se pomalu stává pravidelným účastníkem Serie B. Už před šesti lety sestoupilo z elitní italské soutěže a návrat se mu prozatím nepodařil. V loňské sezoně skončilo přesně ve středu tabulky s nejvíce remízami ze všech účastníků. Hlavní příčinou toho je malá produktivita svěřenců trenéra Rolanda Marana; letos mají průměr přesně jednu branku na zápas a s tím se dá jen těžko hrát o postup. Na druhou stranu aktuální osmá příčka není vůbec špatným startem, tím spíš, že Bari prohrálo pouze v prvním kole na hřišti Crotone. Nyní má tedy sérii čtyř utkání bez porážky, v minulém kole dokonce dokázalo zvítězit v Arezzo 0:1 brankou Santoruva.

FC Bologna působila v italské Serii A celkem devět let v řadě. Před dvěma lety ale spadla a okamžitý návrat se jí nepovedl. Další šanci má letos, stejně jako loni se jí ovšem start do ročníku nevydařil nejlépe. V pěti utkáních vybojovali hráči trenéra Ulivieriho pouhých sedm bodů, když už dvakrát prohráli. Především domácí prohra s Rimini byla velmi překvapivá a potvrdila, že Bologna nedosahuje takové formy, jako na konci minulého ročníku. Ono se není čemu divit, v létě totiž mužstvo opustili hned čtyři důležití hráči, kteří odešli do klubů Serie A a adekvátní náhrady nepřišly; odešli Pecchia s Pagliucou do Ascoli, Taré do Lazia a Manitta do Livorna. Dnes navíc trenérovi Ulivierimu bude scházet záložník Mingazzini.

Oba vzájemné zápasy v loňském roce vyhrála Bologna 1:0, proto má dnes Bari určitě velkou chuť jí tyto neúspěchy vrátit. Myslíte si, že se mu to podaří? Pak si na to vsaďte s kursem 2.40. Kurs na remízu je 2.65 a na vítězství hostů si můžete vsadit s kursem 3.15.

Reklama