Hlavní obsah

Lvíčata mají postup na dosah

Slibný výsledek uhrála česká jedenadvacítka v prvním utkání barážového dvojzápasu s Bosnou a Hercegovinou. Po brankách Koláře a Latky zvítězila 2:1; dnes ji ale čeká druhý "poločas", který určitě nebude procházkou růžovým sadem.

Článek

Po dvou neúspěšných barážích to konečně s českými mladíky vypadá nadějně a poprvé od generace Čecha, Grygery nebo Baroše se mohou probojovat na finálový turnaj mistrovství Evropy. "Věříme, že to uhrajeme do úspěšného konce," říká trenér Ladislav Škorpil. Barážová matematika je jasná - lvíčatům stačí remíza i prohra o gól, ale jen v případě, že nějaký vstřelí. "Nepamatuji si, že by zápasy na Balkáně někdy byly lehké. V poločase sice vedeme, ale Bosna třeba vstřelí nějaký náhodný gól a postup bude držet v ruce najednou ona," nepodléhá dojmu z prvního utkání Škorpil. "Náš ročník má poslední šanci, aby společně něco pořádného dokázal. Jde o všechno, v Bosně tu nabídnutou šanci nechceme promarnit," věří v úspěch liberecký záložník Daniel Pudil. "Hlavně musíme minimalizovat riziko inkasovaného gólu. Proto chceme držet balon co nejdále od naší branky. V minulých třech zápasech jsme dali po dvou gólech, tak snad na to navážeme i v Bosně. Pokud se nám podaří něco podobného, hodně se naše postupové naděje zvýší," odtajnil své taktické plány Škorpil. Podle něhož se sestava od prvního zápasu pravděpodobně měnit moc nebude, pouze Jandu nejspíše nahradí Papadopulos, který se posune na hrot, a Kolář zaujme post krajního záložníka.

Bosna a Hercegovina dokázala v prvním utkání Jablonci, že nebude snadným soupeřem a v odvetě bude ještě pořádně kousat. Do baráže poměrně překvapivě postoupila přes Arménii a Norsko, což je už nyní pro tuto reprezentaci úspěchem. Nyní se ale s tím nechtějí spokojit a věří, že mají šanci poprat se o úspěch. Bohužel pro trenéra Ibrahima Zukanoviče nemůže kvůli kartám nastoupit kapitán a největší hvězda týmu Inričič a stejný trest má i Maksunič. Naopak by měl jedenadvacítce pomoci hráč seniorského A týmu Samjič. "Češi jsou na tom samozřejmě lépe. Nejen proto, že vedou v poločase baráže 2:1, ale i kvůli absencím, které nyní máme," pasuje svůj tým do role outsidera bosenský trenér.

Také podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem utkání čeští mladíci. Jste-li stejného názoru, potom si na ně vsaďte s kursem 2.25. Remízu si můžete vsadit v kursu 3.30 a na vítězství domácích nabízí tato společnost kurs 2.75.

Reklama