Hlavní obsah

Hokejová extraliga očima Luboše Koželuha

Šest zápasů trvající čekání pražské Slavie na výhru dnes skončí. Myslí si to alespoň generální manažer plzeňského klubu Luboš Koželuh, který serveru Eurotip.cz řekl své tipy na 13. kolo hokejové extraligy.

Článek

Výtečně si v poslední době vedou hokejisté Třince. Oceláři vyhráli šest zápasů v řadě a nejlepšímu útoku ligy by neměla odolat ani Sparta. "Já si myslím, že vyhraje Třinec, protože je ve formě a má zdravý hráče. Sparta má zraněný dva nebo tři důležitý hráče, jestli se nepletu, takže tipuju jedničku," tvrdí Luboš Koželuh.

Hráči Vsetína mají úplně opačné starosti, než ti třinečtí. Od výhry nad Slavií čekají na vítězství a jen díky mizerné formě pražského klubu se drží na předposledním místě. Na svém ledě se dnes utkají se druhým Zlínem. "Vsetín teď párkrát za sebou prohrál, v derby by ale dneska mohl uhrát remízu," myslí si generální manažer Plzně.

Ani jednu porážku svého týmu ještě letos neviděli na domácím ledě fanoušci Znojma. Orli s vynikajícím Trvajem v brance navíc inkasovali jen 21 gólů ve 12 zápasech a vedou tabulku naší nejvyšší soutěže. Dnes přivítají Karlovy Vary; také západočeský tým se letos opírá o vynikajícího brankáře, ani Lukáš Mensator ale nic nezmůže s mizernou produktivitou Varů na stadionech soupeřů. "Vary mají vyrovnaný čtyři pětky, na který tam můžou hrát, Mensator by mohl zachytat a Trvaj už Znojmo drží dost dlouho, takže by mohl dostat nějakej lacinější gól... tady bych dal taky remízu," říká Luboš Koželuh.

Jednoduchou matematikou se v posledních zápasech řídí soupeři, kteří se dnes utkají v Českých Budějovicích. Domácímu týmu i Kladnu se daří doma, z venku ovšem body nevozí. To by dnes mělo být velkou výhodou Jihočechů. "Budějovice by měly vyhrát, mají širší a kvalitnější kádr," tipuje stručně expert.

Dvě prohry v řadě museli překousnout hokejisté Litvínova, kteří venku nestačili na Vítkovice a Znojmo. Dnes se vracejí na svůj led, kde přivítají hosty z Pardubic. "Řekl bych že to bude vyrovnaný utkání. Litvínovu se v posledních zápasech nedařilo, dneska si ale myslím, že vyhraje," věří v jedničku Koželuh.

Pět zápasů čekali na výhru ze stadionu soupeře hráči Liberce. V neděli uspěli v Praze proti Spartě a dnes se proti Plzni představí doma, kde mají 17 bodů ze šesti utkání. "Tak tady budu neobjektivní, tady bych si přál remízu. Já si myslím, že hráčsky jsou si týmy podobný, Liberec má možná o trochu kvalitnější obranu, ale tam se může zbláznit náš brankář... myslím si, že tam můžeme uhrát bod," věří v úspěch generální manažer plzeňského týmu.

Nejvyšší ambice měli před sezonou hokejisté pražské Slavie. Finalista loňského play off je ale zatím největším zklamáním letošního ročníku; po šesti prohrách v řadě se s devíti body krčí na posledním místě tabulky. Dnes do hlavního města zavítá tým s vynikající formou: Vítkovice vyhrály šest z posledních sedmi zápasů. "Co si pamatuju, tak tam Vítkovice nevyhrály tři roky, jestli Slavia nezvítězí dneska, tak už nevím, kdy by měla vyhrát. Myslím si, že bude jednička a že Vladimír Růžička zůstane na trenérské lavici," věří v konec slávistického čekání na výhru Luboš Koželuh.

Reklama