Hlavní obsah

Třinec jde stále výš

Eurotip

Po měsíci a dvou dnech bude dnes kompletním třináctým kolem uzavřena první čtvrtina české hokejové extraligy. O opuštění poslední příčky se opět bude snažit Slavia. Plzeň hodlá navázat na nedělní vítězství pod novou trenérskou dvojicí a podobně jako Kladnu jí půjde o zacelení mezírky za desátým místem. Sparta může před televizními kamerami bodově dostihnout dnešního soupeře.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Sup (vlevo) střílí gól Slavie v utkání s Třincem.

Článek

Třinec ovšem ovšem patří k mužstvům s aktuálně nejlepěší formou. Naposledy prohrál na konci druhé zářijové dekády a od té doby úspěšně navyšuje svůj střelecký i bodový účet. Třinec zároveň patří mezi často inkasující mužstva, čímž se klub stylem hry vrátil do let minulých. V brance je zpět uzdravený Biegl a v útoku se rozhodl zůstat až do konce další sezóny Zálešák, který měl podle původních plánů odejít po dnešku do Švédska.

Sparta prožila velmi špatný víkend, během kterého nezískala jediný bod. V pátek ji nepodržel brankář Salfický a v neděli naopak zmrazil svým výkonem bývalý brankář Hnilička. Diváci se alespoň mohli v neděli vyfotit s trofejí, která bude ve hře v lednu při turnaji Super Six. Tým Sparty odcestoval do Třince již včera, aby minimalizoval následky únavy. Trenéři nadále nemohou počítat se startem Kratěny, Štrby a zřejmě také Podlešáka.

Bookmakeři bwin vidí duel jako poměrně dosti vyrovnaný. Domácí Třinec favorizují velmi mírně. Vypsali na něj kurs 2,3. Sparta v minulé sezóně obdržela na ledě dnešního soupeře vždy velkou porci branek a výhru v normální hrací době si odtud odvezla naposledy před dvěma roky. Kdo si myslí, že se jí to znovu podaří právě dnes, může si na ni vsadit v kursu 2,4.

Reklama