Hlavní obsah

Moskva uvidí souboj dvou Čechů

Eurotip.cz

Podruhé během několika dní se na kurtu utkají Jiří Novák a Robin Vik. V Tokiu se před týdnem radoval zkušenější Novák; Vik má šanci mu to oplatit na turnaji v Moskvě.

Článek

Mladší z obou hráčů, Robin Vik, letos neprožívá zrovna šťastnou sezonu. Na rozdíl od minulých sezon se už příliš neobjevuje na challengerech a zkouší štěstí hlavně na štědřeji dotovaných turnajích ATP. Na nich se mu ale příliš nedaří. Nejdál se dostal v Dubaji a v Mnichově, kde postoupil do čtvrtfinále, jinak se nikdy neprobojoval přes druhé kolo; jeho jednoznačně největším úspěchem je tak vítězství na pražském challengeru. Nedaří se mu ani v posledních týdnech na tvrdých površích - v Cincinnati se probojoval do hlavního turnaje z kvalifikace, v prvním kole ale vypadl s Italem Sanguinettim, V New Havenu ve druhém kole nestačil na Xaviera Malisse, na US Open vypadl v prvním kole s Maratem Safinem, s Bombají se rozloučil rovněž v prvním kole po prohře s Italem Galvanim a poslední porážku utrpěl před týdnem v Tokiu, kde znovu v prvním kole nestačil na Jiřího Nováka, se kterým prohrál 4-6 6-4 6-4.

Dnes má příležitost mu to oplatit, los moskevského turnaje totiž svedl oba tenisty znovu proti sobě. Ani Jiřímu Novákovi se letos dlouho nedařilo. S výjimkou turnaje v rakouském Portschachu se dlouhé týdny nedokázal dostat přes druhé kolo, to se ovšem změnilo na US Open. Na posledním grandslamovém turnaji sezony se Novák vzchopil a porazil postupně Francouze Clementa, Thajce Srichaphana a Belgičana Malisse. Jeho cesta se zastavila až ve čtvrtém kole, kde ho vyřadila světová dvojka Rafael Nadal. Od té doby Novák jako by ožil; v Davis Cupu vybojoval proti Nizozemcům důležitý první bod po výhře nad Raemonem Sluiterem a slušnou formu potvrdil i v Tokiu, kde po Robinu Vikovi porazil i vynikajícího Skota Murrayho a vypadl až po boji s fenoménem letošní sezony, Němcem Benjaminem Beckerem.

Přestože Vik svého dnešního soupeře před týdnem potrápil, věří dnes bookmakeři znovu jednoznačně Novákovi, na kterého vypsali kurs 1.32. Myslíte si, že se dnes bude radovat Vik? Potom si vsaďte na outsidera, kurs je 2.82.

Reklama