Hlavní obsah

Mladí Němci jsou na pokraji vyřazení

Eurotip.cz

Německá lvíčata dostala do baráže velmi tvrdý oříšek. Stejně staří Angličané mají rovněž ty nejvyšší cíle, což ukázali v prvním utkání na vlastní půdě, kde zvítězili 1:0 a zajistili si tak slibný výsledek do odvety, která se dnes hraje v Leverkusenu.

Foto: aftonbladet

Hráč Arsenalu Theo Walcott v dresu anglické jedenadvacítky.

Článek

Svěřenci trenéra Dietra Eiltse se do baráže o mistrovství Evropy probojovali přes zkrácenou kvalifikaci, ve které narazili nejdříve na Severní Irsko a poté Rumunsko. Především doma s Rumunskem ukázali svou sílu, když zvítězili vysoko 5:1. Největší potenciál mají Němci především v ofenzívě. Gomez ze Sttutgartu, Hunt z Brém nebo Kießling z Leverkusenu začínají být pomalu, ale jistě velká jména. V záloze hraje Ottl, který poslední dobou dostává dost příležitostí v Bayernu Mnichov. Oporami zadních řad jsou zcela jasně Brzenska z Dortmundu a Matip z druholigového Kolína. "Anglie je nejsilnější soupeř jakého jsme mohli dostat. Ale pro nás se to už stává tradicí a věřím, že dnešní utkání zvládneme a postoupíme," reagoval na svého soupeře kouč Eilts.

Mladí Angličané postoupili do baráže proti Německu přes dvojici Moldavsko - Švýcarsko. Utkání se Švýcarskem zvládli v dramatické koncovce jen tak-tak, když se nakonec radovali z vítězství 3:2. V prvním zápase proti Německu využili domácího prostředí, vstřelili branku a žádnou neinkasovali, což může hrát v dnešní odvetě důležitou roli. Jedinou branku utkání vstřel v 76. minutě krajní obránce Baines. Největší osobností mužstva je jistě velký anglický talent poslední doby Walcott, který hraje v londýnském Arsenalu. Další známou tváří je prozatím méně slavný bratr stopera seniorské reprezentace Ria Ferdinanda. Kapitánem mužstva je Nigel Reo-Coker. "První utkání se nám povedlo a vybudovali jsme si dobrou pozici do odvety. Musíme si z toho zápasu vzít ponaučení a podat stejně dobrý výkon i dnes," řekl Reo-Coker.

Němci mají dnes v úmyslu jednoznačně zvítězit. Jestli si myslíte, že se jim to podaří, vsaďte si na to u společnosti bwin s kursem 1.85. Jestli ale věříte, že Angličané uhrají aspoň bod, který jim zaručuje postup, tak si vsaďte s kursem 1.78.

Reklama