Hlavní obsah

Šafářová se o postup popere s Kingovou

První zápas od US Open vyhrála v thajském Bangkoku česká tenistka Lucie Šafářová. V cestě do třetího kola jí stojí Američanka Kingová, se kterou se dnes utká.

Foto: NOVINKY/Kateřina Farná

Lucie Šafářová.

Článek

Devatenáctiletá Šafářová vlétla do letošní sezony skvěle, v australském Gold Coast porazila všechny soupeřky a získala hned první letošní turnajový titul. Potom jí ale naprosto odešla forma; dlouhé týdny se trápila a další povedený turnaj odehrála až začátkem dubna na Amelia Island. Tady porazila například Nicole Vaidišovou a zastavila se až v semifinále, kde nestačila na Rusku Petrovovou. Od té doby se ale znovu hledá, od začátku května s výjimkou turnaje v Palermu nikdy nepřešla druhé kolo. Nedaří se jí kupodivu ani na tvrdém povrchu, který by jí vzhledem k její hře měl vyhovovat více než antuka. V San Diegu, Los Angeles, Montrealu ani Forrest Hills došla nejdál do druhého kola, stejně jako na US Open, kde ji vyřadila Francouzka Rezaiová. Šafářové nepomohla ani změna klimatu; v Soulu vypadla na začátku října v prvním kole s Ruano-Pascualovou a v Japonsku nestačila v prvním kole na Argentinku Suarezovou. První zápas po měsíce vyhrála až v Bangkoku, kde v prvním kole porazila Tunisanku Selimu Sfarovou.

Dnes má Šafářová znovu šanci podívat se po dlouhé době do třetího kola. Stačí jí k tomu jediné - porazit o dva roky mladší Američanku Vaniu Kingovou. Také jí se víc dařilo v první části sezony, i když se dlouho musela prokousávat kvalifikacemi. Nejlépe se jí vyvedl turnaj právě v Asii - v indickém Bangalore postoupila přes Poutchekovou, Prattovou a Pinovou do semifinále, kde zůstala na raketě Italky Santangelové. Poté o sobě dala Kingová vědět ještě o měsíc později v Indian Wells, kde porazila Rodionovou a Kláru Koukalovou, od té doby se ale ani jí příliš nedaří. V Bangkoku postoupila do druhého kola přes Australanku Molikovou. S ní se utkala už potřetí během jednoho měsíce; poprvé ji porazila, podruhé po boji prohrála a v Thajsku strhla bilanci na svoji stranku po vítězství 6-1 7-5.

Věříte, že se české hráčce konečně vrací forma a dnes to potvrdí? Nebo si myslíte, že Američanka bude nad její síly? Vsaďte si na zápas Šafářová - Kingová!

Reklama