Hlavní obsah

Zvrátí Boca Juniors nepříznivý vývoj?

V osmifinále jihoamerické Copa Sudamericany hostí v odvetě argentinský velkoklub Boca Juniors uruguayský Club Nacional. První utkání na hřišti Nacionalu skončilo vítězstvím domácích 2:1, a proto bude mít dnes slavná Boca co dělat, aby prošla do další fáze.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

O víkendu hrála Boca Juniors "Superderby" na hřišti River Plate a po ne moc dobrém výkonu prohrála 3:1. Tímto výsledkem se na ni právě River Plate dotáhli v tabulce na rozdíl jednoho bodu. Dnes ale může vše napravit v soutěži, v níž už dva roky kraluje. Jednoduché to ale mít nebude, jelikož vstupuje do odvety s handicapem a musí zvítězit. K postupu ji stačí výsledek 1:0 nebo jakékoliv vítězství o dvě či více branek. Trenér Ricardo La Volpe ovšem bude postrádat hned několik hráčů: určitě nenastoupí trojice José María Calvo, Martín Palermo a Marcelo Delgado, která má různá zranění, do sestavy se naopak vrací uzdravený Hugo Ibarra.

Mistr uruguayské ligy Club Nacional sehrál na svém hřišti proti Boce Juniors výborné utkání a právem si zajistil slušnou výchozí pozici do dnešní odvety. "Na domácí půdě jsme odehráli dobrý zápas a dnes to musíme potvrdit. Věřím, že na to máme a jsme schopni i v Argentině odehrát kvalitní partii," vkládá naděje do svého týmu trenér mužstva Martín Lasarte. Pochybnosti startu ale visí nad jeho dvěma klíčovými ofenzivními hráči; útočník Alonso a ofenzivní záložník Tejera mají blíže neurčené zdravotní problémy a o jejich účasti v utkání se rozhodne až těsně před začátkem. "Starty obou hráčů jsou ohrožené, ale budu čekat až do posledního okamžiku," vysvětlil Lasarte. Náhradou za ně by v horším případě měla být dvojice Martínez - Garcés.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství La Volpeho svěřenců vypsali bookmakeři společnosti bwin nízký kurs 1.25. Myslíte si, že Club Nacional uhraje na horké argentinské půdě remízu, která mu stačí k postupu? Potom si na to vsaďte - kurs je rovných 5.00. A pokud věříte hostům nenechte si ujít vysoký kurs 9.00 na jejich vítězství.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články