Hlavní obsah

Chicago s Nashvillem po týdnu v obráceném gardu

, 12. října 2006

Osm dnešních duelů nabídne v NHL opět zajímavou podívanou. New Jersey v minulé sezóně prohrálo všechna čtyři utkání s Torontem a nyní proti němu odehraje první domácí zápas sezóny nové. Edmonton si zopakuje se San Jose bitvu ze čtvrtfinále posledního play off. Poměrně významný počet Čechů se proti sobě postaví na ledě Chicaga.

Článek

Domácí tým začal nový ročník podobně jako minulý ve smyslu tom, že brankář Chabibulin opět dosti často inkasuje. Naštěstí se Chicagu povedlo posílit útok, v němž si skvěle v prvních dvou utkáních dokázali vyhovět nově příchozí Havlát a Slovák Handzuš. Dnes se k nim do první řady posune i Vrbata, který je v týmu od začátku roku. Útok je zatím dosti produktivní, přestože mužstvo ani jednou nedokázalo soupeře přestřílet a hráči Chicaga se nechávají i více vylučovat. V přesilovkách tým vstřelil stejný počet gólů, jako obdržel v oslabení.

Nashville zatím jenom marně vzpomíná na loňský vstup, kdy vyhrál na úvod osm zápasů. Vokoun se do branky po absenci v play off nevrátil v očekávané pohodě a obdržel ve dvou zápasech již třináct branek. Trenér Trotz zatím hýbe pouze se složením dvojic v obraně. Změny v podobě přestupů se v létě ovšem odehrály především v útoku. Přišli do něj Arnott, Dumont a Vašíček. Český hráč doplnil v poli Erata a Židlického a za nový klub se trefil hned v prvním zápase. Trenér si však jistě nepředstavoval, že bude mít na kontě minus tři body v kolonce +/- hodnocení.

Bookmakeři bwin v divizním duelu favorizují hostující celek. Na domácí Chicago vypsali kurs 2,65. Hosté skutečně na ledě dnešního soupeře v minulé sezóně polovinu utkání vyhráli. Kdo předpokládá, že Nashville dnešním domácím vrátí týden starou prohru, která otevřela pro oba týmy nový ročník, může si na něj vsadit v kursu 2,15.

Reklama