Hlavní obsah

Pomohou Skalici velké změny?

Dva týmy s opačnými problémy se dnes utkají na ledě v Bratislavě. Domácí Slovan vévodí tabulce slovenské hokejové extraligy, hosté ze Skalice jsou beznadějně poslední.

Foto: reprofoto

Hokej (ilustrace)

Článek

Pro fanoušky Skalice je letošní sezona pravým utrpením. Jejich oblíbenci mají za sebou dvanáct zápasů, ze kterých dokázali vybojovat pouhé tři body. Poprvé a zatím naposled jim udělali radost ke konci září, když doma porazili Žilinu; dalších jedenáct zápasů ale prohráli a na předposlední Liptovský Mikuláš už ztrácejí jedenáct bodů. Není divu, že vedení klubu došla trpělivost a rozhodlo se k razantnímu kroku. Tým, do kterého se těsně předtím vrátil z Mladé Boleslavi útočník Peter Kocák, v noci na dnešek vyměnil trenéra. Pavel Pazourek bude nyní dělat jen asistenta novému kouči, Peteru Oremusovi, a asistent Klement přechází k juniorskému mužstvu. Kromě toho tým opustí obránci Michal Dostál a Tomáš Klement a útočníci Fink, Sýkora, Vala a Hruška. Vedle navrátilce Kocáka tak dostanou příležitost další odchovanci klubu. "Dopolední trénink už povedou noví trenéři a na večerní zápas na Slovaně se představíme s takto změněnou sestavou," oznámil generální manažer klubu Peter Srnec. "Mužstvu se dlouhodobě nedaří. Tento stav řešíme už poměrně dlouho a ve čtvrtek v noci padlo definitivní rozhodnutí. Vracíme se k naší staré filozofii a chceme vybudovat kádr složený převážně z odchovanců skalického hokeje," dodal Srnec.

Ke smůle jeho i celého klubu čeká Skalici nejtěžší možný soupeř. Bratislavský Slovan si od začátku sezony vede výtečně - zatím prohrál jen s Nitrou a Popradem, dalších deset zápasů vyhrál a s šestibodovým náskokem vede slovenskou extraligu. Vedle výborné obrany se svěřenci trenéra Čady prezentují i výborným útokem. Ve dvanácti utkáních nastříleli 43 branek; to určitě není dobrá zpráva pro hosty, kteří jich inkasovali suverénně nejvíc z celé ligy - 61. O formě bratislavského týmu, který po měsíčním hostování propustil ze svých služeb Lotyše Astašenka, se naposledy mohly přesvědčit Košice. Před rekordní návštěvou 8.340 lidí dokázali otočit zápas proti domácím, které po brance Urama do prázdné brány porazili 3:1.

Vzhledem k dosavadním výkonům obou soupeřů není překvapením, že za jasného favorita mají bookmakeři domácí Slovan, na který vypsali nízký kurs 1.14. Myslíte si, že Skalica dokáže na horké bratislavské půdě uhrát důležité body? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs je 3.88.

Reklama