Hlavní obsah

Slavia je stále u dna

, 15. října 2006

Česká hokejová extraliga je v prvním roce svého uzavření velmi vyrovnaná. Pátý a první tým v tabulce dělí pouhé dva body. V tabulce lze nalézt jedinou mezeru mezi dvěma sousedními týmy, která by byla větší než dvoubodová. Svými nečekaně špatnými výsledky ji má na svědomí Slavia Praha, která dnes míří do Karlových Varů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Sup (vlevo) střílí gól Slavie v utkání s Třincem.

Článek

Domácí celek vstoupil do sezóny skvěle, a přestože přesně před týdnem na vlastním ledě poprvé v normální hrací době prohrál, drží si velkou naději na první účast v play off ve své historii. Karlovy Vary prožívají zatím úspěšný týden, když porazily aktuálně první i druhý celek tabulky. To vše dokázal tým i při absenci Mensatora, Krafta a Tvrdka. V pátek nedohrál pro nastřelený kotník ani obránce Řezníček, ale snad by dnes k dispozici být měl. V novém dresu si již zahrál i ze Slovenska příchozí útočník Chrenko. V obou zápasech tohoto týdne navíc skvěle zachytal náhradník Sáblík.

Doposud mizerná sezóna Slavie se začala před více než měsícem shodou okolností odvíjet v domácím zápase s dnešním soupeřem. Tento týden se v úterý konečně dočkala tříbodového zisku, ale o dva dny později jí ani 60 střel nestačilo byť na jediný bod. Nadále se však bere jako obtížně představitelné, že by trenér Růžička měl opustit jednu ze svých funkcí, které v klubu zastává. Slavia je nejčastěji inkasujícím týmem ligy a v tabulce venkovních zápasů patří na téměř úplné dno. Od středy je po operaci menisku mimo Jass.

Bookmakeři bwin vidí zápas jako značně vyrovnaný. Na oba celky vypsali shodný kurs 2,4. Ve druhém kole v září Karlovy Vary skutečně vyhrály na pražském ledě až díky gólu v prodloužení. Slavia si zvykla v minulých čtyřech sezónách na ledě dnešního soupeře alespoň jednou v normální hrací době vyhrát. Výhodu má vůči dnešnímu soupeři v přesilovkách. Domácí se zatím ani nemohou opřít ani o patřičně velké divácké návštěvy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články