Hlavní obsah

Potvrdí Manchester roli favorita?

O další tříbodový úspěch v Lize mistrů se dnes pokusí Manchester United. Na Old Trafford dnes hostí dánského mistra FC Kodaň, který se mezi evropskou elitu probojoval po osmi letech.

Článek

Rudí Ďáblové vstoupili do nové sezony opravdu famózně. Po osmi kolech jsou na čele Premier League a v Lize mistrů dosud nezaváhali. Nejdříve si na svém stadionu poradili v britském derby s Celtikem Glasgow a v minulém utkání zvítězili na hřišti Benfiky Lisabon. Svěřenci Alexe Fergusona jsou tak na nejlepší cestě do další fáze nejprestižnější evropské soutěže. Britským deníkům ale stále něco chybí - produktivita ostře sledovaného útočníka Waynea Rooneyho. Ten nedokázal skórovat už v devíti utkáních po sobě, což by se podle novinářů útočníkovi anglické reprezentace stávat nemělo. "Nezáleží na tom, kdo branky dává, důležité je, že vítězíme. Věřte, že Wayne pilně pracuje každý den a pro tým je velice důležitý, i když branky nedává," obhajuje svého spoluhráče záložník Ryan Giggs. Do sestavy Ďáblů se dnes po víkendovém výpadku vrací dvojice Cristiano Ronaldo - Gary Neville; oba hráči měli lehčí zranění a dnes jsou zcela připraveni. Jediná pochybnost je tak nad Gabrielem Heinze, který stále není úplně fit po zranění kolenních vazů.

FC Kodaň se do miliónové Ligy mistrů probojovala přes dvě předkola. Ve druhém si podle předpokladů poradila z finskými Myllykoski, do třetího ale vstupovala v roli outsidera. Los jí přisoudil nizozemský Ajax Amsterdam, který také v Kodani dokázal zvítězit 2:1. Odvetu ovšem Ajax nezvládl a po prohře 0:2 se musel s nejprestižnější evropskou soutěží rozloučit. Po osmi letech tak mezi evropskou elitu postoupilo mužstvo z Jutského poloostrova. Trenér Solbakken složil v Kodani opravdu skvělý tým především z hráčů, kteří mají za sebou zahraniční angažmá - mezi hlavní osobnosti patří brankář Christensen, obránci Hangeland a Bergdölmö, záložník Grönkjaer a útočníci Linderoth s Allbäckem. Že mohou kousat dokázali hned v prvním utkání s Benfikou, proti které podali výborný výkon a nezvítězili jen vinou smůly. Štěstí jim nepřálo ani v dalším utkání; v Celtic Parku prohráli nejtěsnějším možným výsledkem a navíc brankou z pokutového kopu.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Manchester United jednoznačným favoritem utkání s kursem 1.12. Jestliže si myslíte, že Kodaň má šanci na nerozhodný výsledek, vsaďte si na to s kursem 7.00. A pro ty největší odvážlivce je tu samozřejmě možnost sázky na vítězství Dánů - kurs je rovných 15.00.

Reklama