Hlavní obsah

Trenčín uvidí souboj prvního s posledním

Eurotip.cz

Ve velkých problémech jsou s blížícím se koncem slovenské Corgoň ligy fotbalisté Trenčína. S devíti body jsou zatím na posledním místě, vedení klubu proto sáhlo i k výměně trenéra. Nového kouče čeká těžká premiéra: do Trenčína totiž přijede lídr soutěže ze Žiliny.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Zemětřesení v kabině posledního týmu Corgoň ligy se ostatně dalo čekat. Trenčínští hráči naposledy vyhráli na začátku září a od té doby získali jediný bod za remízu v Dubnici; s pouhými dvěma výhrami ztrácejí na předposlední Inter Bratislava čtyři body. Management klubu se proto rozloučilo s Petrem Brezíkem a Brazilcem Rambem a nakonec sáhl i k obvyklému kroku - výměně trenéra. Dosavadní kouč Radúz Dorňák zůstane u týmu jako asistent a na jeho místo usedl Vlastimil Palička, českým fotbalovým fanouškům dobře známý jako neúspěšný trenér Olomouce. "Chtěli jsme trenéra nezatíženého současným prostředím. Věřím, že trenér Palička dokáže do klubu přinést pozitivní věci, které fungují v českém fotbalu, hlavně agresivní hru a nasazení," zdůvodnil tento krok generální manažer Trenčína Róbert Rybníček.

Palička poslednímu zápasu Trenčína, ve kterém jeho noví svěřenci prohráli v Banské Bystrici 0:1, jen přihlížel. Dnes už do hry zasáhne z trenérské lavice; premiéra to ale bude velmi těžká. Do Trenčína totiž míří jednoznačně nejlepší tým letošní sezony, Žilina. Hráči trenéra Pavla Vrby se zatím prezentují nejlepší obranou i útokem - v patnácti utkáních nastříleli 38 gólů a inkasovali jich jen devět. Není proto divu, že zatím nevyhráli jen tři zápasy a z dalších dvanácti soubojů odešli jako vítězové. V tom posledním se jen těžko prosazovali přes obranu Interu, nad kterým nakonec vyhráli 1:0. "Po Nitře byl Inter druhým mužstvem, které u nás bránilo a spoléhalo se jen na brejky. Opět jsme se s tím neuměli vyrovnat a vítězství bylo spíš o bojovnosti a o vůli celého týmu. Upřímně řečeno, podali jsme nejhorší výkon na domácím trávníku. Chybějí nám zranění Švestka, Šesták a Leitner, s jejich přispěním by naše hra byla možná jiná," řekl po utkání trenér Vrba. "Musíme se stoprocentně připravit na další týmy a lépe se vypořádat s obrannou taktikou soupeřů," dodal.

Určitě by ho potěšilo, kdyby věděl, že se to podle bookmakerů jeho týmu dnes podaří. Přestože Žilina hraje venku, vypsala ji společnost bwin jako jasného favorita s kursem 1.52. Myslíte si, že Trenčín dokáže uhrát důležité body proti lídrovi Corgoň ligy? Potom si vsaďte na jeho neprohru, kurs je 1.99.

Reklama