Hlavní obsah

Florida by ráda první venkovní výhru

, 18. října 2006

Jihovýchodní divize NHL patřila v několika předcházejících sezónách k těm nejslabším, protože dodávala do play off velmi malý počet týmů. O to je zajímavější, že dva poslední vítězové Stanley Cupu vzešli právě z ní. Mezi dnešními sedmi zápasy se nachází kromě jiných také duel dvou týmů z této divize, které prožívají spíše opakovaná zklamání.

Článek

Washington prošel před výlukou v NHL zemětřesením a začal budovat mužstvo plné neznámých tváří. Změny se v tomto směru v létě téměř nekonaly, když do kádru přibyli snad jen Zedník a obránce Pothier. Druhou šanci chytil do svých rukou v útoku Semin, který doposud zastiňuje i Ovečkina. Z branky by měl vše jistit Kolzig, ale náhradník Johnson má čísla mnohem lepší, čili se zřejmě v nahuštěném programu, který tým v tomto týdnu absolvuje, také dočká své šance. Hrát dnes nebude v útoku pro zranění Pettinger a po prvním zápase již do hry nezasáhl Gordon.

Florida na rozdíl od dnešního soupeře provedla jednu z nejzajímavějších výměn léta a zatím si rozhodně nestěžuje. Brankář Auld jednoznačně zastiňuje mnohem zkušenějšího Belfoura, Bertuzzi je nejlepším nahrávačem mužstva a obránce Allen, který s nimi přišel z Vancouveru, se zařadil mezi nejvytíženější beky mužstva. Klubu se ovšem nedaří venku. Především střelba a proměňování šancí na cizích kluzištích povážlivě vázne. Na vině může být i absence další letní posily Peltonena a zkušeného Nieuwendyka. Oba sice včera trénovali, ale bez kontaktu a do hlavního města dnes necestují.

Bookmakeři bwin hledali v tomto duelu favorita obtížně, ale mírnou přednost dali domácímu týmu. Na Washington vypsali kurs 2,3. Hosté ovšem vědí své. V minulé sezóně se jim venku dlouho nedařilo, ale vždy, když potřebovali, zajeli si pro dva body právě do Washingtonu. Dvakrát přitom byli úspěšnější i samostatných nájezdech. Dnes si lze na výhru Floridy v normální hrací době vsadit v kursu 2,4.

Reklama