Hlavní obsah

Synot: Kowalík na odchodu, Drobisz se vrací

STARÉ MĚSTO

O odchodu krále střelců skončeného ročníku už v Synotu asi příliš nepochybují. Hráč dostal povolení k hledání nového zaměstnavatele a těší na zahraniční angažmá. Jiná dobrá zpráva z klubu míří k vyhozenému brankáři Drobiszovi. Vedení pomalu otevírá dveře pro jeho návrat.

Foto: www.fc.synot.cz

Jiří Kowalík.

Článek

Do dnešní přípravy fotbalistů Synotu se zapojil i král střelců první ligy Jiří Kowalík. Dostal sice od vedení staroměstského klubu souhlas k odchodu a jeho manažer Pavel Zíka mu hledá nové angažmá, zatím však bude útočník trénovat se Synotem.

K námluvám s uchazeči o jeho služby se Kowalík vyjadřovat nechce. "Ještě není nic stoprocentní. Přípravu začnu normálně v Synotu, počítám ale s tím, že během ní odejdu. Předpokládám, že spíše do zahraničního klubu," prohlásil.

Loňský kanonýr Jiří Štajner si v libereckém dresu vystřílel lukrativní angažmá v Hannoveru. Kowalík by se podobnému osudu nebránil. "Takové angažmá by rozhodně nebylo špatné," připustil.

Koncem minulého týdne Kowalík převzal Cenu Josefa Bicana pro nejlepšího střelce první ligy. Čestné místo pro ni ve svém bytě vyhrazeno nemá. "Leží mi na stole. Je to ale krásná cena, křišťálová cihlička, na které je vyryté moje jméno a další údaje. Velice si jí vážím, zvláštní místnost pro ni však zřizovat nebudu," dodal s úsměvem.

Rabušic možná dá Drobiszovi druhou šanci

Petr Drobisz by se mohl vrátit do kádru fotbalového Synotu, z něhož byl přeřazen do béčka kvůli podezření z ovlivňování výsledků. Trenér Radek Rabušic po úterním setkání s šestadvacetiletým brankářem připustil, že mu dá šanci poprat se o post jedničky.

"Je možné, že se vrátí. Přesvědčil jsem se, že nikdy by se nemělo říkat nikdy," narážel Rabušic na vlastní výrok těsně po sezoně, že si jej nedokáže v prvoligovém týmu představit. "Záleží však ještě na rozhovoru Drobisze s výkonným ředitelem Hastíkem. Faktem ale je, že je hráčem Synotu a je tedy možné, že zůstane," připomněl kouč Drobiszovu platnou smlouvu v klubu.

Dnes zahájí fotbalisté Synotu přípravu, Drobisz však mezi nimi nebude. V lázních v Ostrožské Nové Vsi totiž podstupuje léčebnou kúru. Podle slov sportovního ředitele Igora Štefanka se přidá k ostatním začátkem příštího týdne.

Pokud se Drobisz skutečně vrátí do mužstva, o post brankářské jedničky bude bojovat s Miroslavem Ondrůškem, který mu kryl v minulé sezoně záda, ale i s novou posilou Davidem Šimonem z pražských Bohemians. "Všichni dostanou šanci," ujistil Rabušic. Drobisz se konkurence nebojí. "Synot zřejmě chtěl zkvalitnit gólmanský post," poznamenal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články