Hlavní obsah

Ottawa čeká na první domácí výhru

, 19. října 2006

Dnes se do hry v NHL v osmi zápasech zapojí více než polovina celků ligy. Každý klub již má po dvou týdnech od začátku soutěže na kontě alespoň jednu výhru v normální hrací době. O tu druhou se dnes ve vzájemném souboji budou pokoušet Ottawa s Coloradem.

Foto: archiv

Milan Hejduk

Článek

Tým z hlavního města Kanady v minulé sezóně postavil svoji touhu po úspěchu v bojích o Stanley Cup na angažování zkušeného gólmana, o něhož však přišel při olympijské pauze kvůli zranění. Pro letošní rok do branky Ottawy přišel k Emerymu čerstvý držitel Stanleyova poháru Gerber, který ovšem má mnohem horší statistiky. Přesto dnes po dvou vynechaných zápasech dostane od trenéra důvěru právě švýcarský brankář. Poprvé se do zápasu po měsíci postaví také další letní posila a sice obránce Corvo. Další start si naopak nepřipíší útočník McGrattan a obránce Schubert.

Colorado zažilo na začátku sezóny téměř jedenáct let nepoznaný úkaz. Nemělo při domácím zápase vyprodáno. Ze sestavy zmizeli vůči minulé sezóně opět zkušení hráči a další jsou zraněni (May, Turgeon). Tým se začíná čím dál více spoléhat na mladou krev. Nejlépe se z nově příchozích hokejistů daří zatím útočníku Arnasonovi, který se na jaře pořádně neprosadil do kádru dnešního soupeře Colorada. Tím větší bude jeho motivace. Otázkou je, kdo dostane dnes šanci v brance. Budajovi se včera dařilo, ale na řadě je Theodore.

Bookmakeři bwin zcela jednoznačně favorizují domácí tým. Na Ottawu vypsali kurs 1,75, přestože ve dvou ze tří zápasů před vlastním publikem neskórovala. Hosté se včera vydali na třídílné kanadské cestování po východní konferenci. Sehrají tento týden již třetí zápas a podruhé během čtrnácti dnů je čekají dvě utkání ve dvou dnech. Colorado na ledě dnešního soupeře hrát neumí. Nevyhrálo zde více než sedm let. Dnes si lze na vytížený tým vsadit v kursu 3,6.

Reklama