Hlavní obsah

Do Hradce míří další prvoligový soupeř

Nejtěžší možný soupeř čeká na fotbalisty Hradce Králové v boji o čtvrtfinále poháru ČMFS. Na východ Čech míří Mladá Boleslav, lídr nejvyšší soutěže.

Článek

To pro svěřence trenéra Klusáčka rozhodně není dobrá zpráva, tím spíš, že v posledních týdnech mají velké problémy. Hradec nezačal ve druhé lize vůbec špatně, po čtyřech kolech měl devět bodů a vypadalo to, že by mohl letos pomýšlet na postup mezi elitu. Po výhře v Bystrci na konci srpna se ale všechno zlomilo a hradečtí od té doby čekají na vítězství už sedm kol. S jedenácti body jsou nyní těsně nad pásmem sestupu, což má určitě vliv na jejich psychiku. V pohárovém utkání by se to prý ale projevit nemělo. "Já očekávám, že hráči budou hrát bez stresu a nebudou pod takovým tlakem jako jsou v posledních nepovedených mistrovských utkáních. Myslím si, že budeme pro Boleslav více než vyrovnaný soupeř a určitě máme nemalou šanci na postup," tvrdí asistent hradeckého kouče Mejtský, který dnes nemůže počítat se zraněným Karalem.

Možná to zní sebevědomě, jeho tým už ale jednoho prvoligového soupeře vyřadil - před třemi týdny porazil právě díky brance Karala na svém hřišti Kladno 1:0. Dnes ho sice čeká mnohem silnější Mladá Boleslav, otázkou je, jestli dnes hostě dokáží podat stoprocentní výkon. Hráči trenéra Uhrina totiž válčí na třech frontách: jejich prioritou je především udržovat náskok v čele Gambrinus ligy a postoupit z těžké skupiny v Poháru UEFA. Je proto možné, že do pohárového utkání postaví Uhrin hráče, kteří by se za normálních okolností v základní sestavě neobjevili. Domácí se ale připravují stejně, jako kdyby na jejich stadionu vyběhla Mladá Boleslav kompletní. "Nedá se na to spoléhat a ani to nemusí být výhodou. Celý kádr soupeře je kvalitní, všichni bojují o místo, takže určitě budou mít patřičnou motivaci," tvrdí trenér Hradce Klusáček.

Podle bookmakerů jsou i přes případné absence jasnými favority hosté, na které vypsali kurs 1.50. Myslíte si, že po Kladnu si Hradec poradí i s Mladou Boleslaví? Potom si vsaďte buď na remízu s kursem 3.55 nebo rovnou na výhru domácích ve vysokém kursu 5.50.

Reklama