Hlavní obsah

Mets a Kardinály čeká rozhodující zápas

Vyrovnaná bitva o možnost zahrát si ve Světové sérii dospěla do finále. Stav série mezi New York Mets a St. Louis Cardinals je 3:3 na zápasy; v New Yorku se dnes rozhodne, kdo vyzve Detroit v boji o titul.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Souboj obou týmů je zdaleka nejvyrovnanější ze všech, které zámořští fanoušci baseballu mohli letos zatím vidět. Ani jeden ze soupeřů nevedl o víc než jeden zápas. Do vedení se po prvním utkání dostali hráči Mets, kteří díky skvělému výkonu nadhazovače Glavina zvítězili 2:0. Potom se ale karta obrátila; ještě v New Yorku dokázali Cardinals poprvé zvítězit a srovnat stav na 1-1 a po domácí výhře 5:0 se dokonce ujali vedení v sérii 2-1. Ve čtvrtém utkání jim to Mets oplatili, v pátém ale Kardinálové znovu zvítězili, tentokrát těsně 4:2. Poté se duel přesunul znovu do New Yorku. Ačkoliv včera za hosty nadhazoval jindy skvělý Chris Carpenter, domácí tým využil výhodu svého prostředí a udržel si ještě naději na postup.

Ten se dnes pokusí v dresu Mets vybojovat nadhazovač Oliver Perez. Naneštěstí pro Mets; hráč, který před dvěma lety zažil v Pittsburghu skvělou sezonu, se od té doby trápí a zatím mu nepomohla ani změna týmu. Mets ale moc na výběr nemají - před play off se jim zranil hvězdný Pedro Martinez a poté i Orlando Hernandez, a tak příležitost dostal i Perez. Ten se zatím představil ve vyřazovacích bojích jen jednou - před čtyřmi dny odházal proti St. Louis necelých šest směn; během nich povolil domácím Kardinálům pět oběhů, naštěstí pro Pereze ale jeho spoluhráči nastříleli dvanáct bodů, takže si připsal vítězství, jakkoli nebylo příliš zasloužené. Ani Jeffu Suppanovi v dresu St. Louis se první zápas v play off příliš nevyvedl, na domácím stadionu nedokázal zastavit hráče San Diega, kteří zvítězili 3-1. Ve druhém zápase ale zazářil - právě on byl hlavním strůjcem výhru 5-0 nad Mets ve třetím zápase série, v němž během osmi směn povolil newyorskému týmu pouhé tři odpaly a žádný bod.

Dosavadní vyrovnanosti série odpovídají i dnešní kursy společnosti bwin. Její bookmakeři považují za mírné favority domácí Mets, na které vypsali 1.83. Myslíte si, že St. Louis dotáhne bitvu v Národní lize do vítězného konce? Potom si vsaďte na hosty, kurs je rovných 2.00.

Reklama