Hlavní obsah

Vyšvihne se Dortmund na první místo?

Jedinečnou šanci dostat se do čela německé bundesligy má v dnešní předehrávce Borussia Dortmund. K tomuto cíli ji stačí jediné - porazit na svém hřišti momentálně poslední Bochum.

Článek

Svěřenci trenéra Berta van Marwijka mají po sedmi odehraných kolech na svém kontě jedenáct bodů, když prohráli pouze v zahajovacím utkání s Bayernem Mnichov a před měsícem s Mönchengladbachem. Los neměli opravdu jednoduchý, jelikož už mají za sebou utkání s dalšími silnými soupeři. I kvůli tomu je velkým úspěchem aktuální sedmá příčka, která se dnes dokonce může změnit v tu nejvyšší. "Být v čele pro nás není důležité, my potřebujeme tři body," řekl obránce žlutočerných Christian Worns. V minulém kole se Dortmundu povedlo získat tři body, když zvítězil 3:2 na hřišti Chotěbuzi; v utkání se dvakrát trefil obránce Markus Brzenska, který dnes znovu nastoupí. Naopak kvůli zranění budou stále chybět Christoph Metzelder a Sebastian Kehl.

Bochum byla před sezonou považována za jednoho z vážných kandidátů na sestup a zatím tyto prognózy nevyvrátila. V tabulce se nyní krčí až na poslední příčce s pouhými čtyřmi body. Minulý týden navíc utrpěla debakl se vším všudy; na domácím hřišti vůbec nestačila na Werder Brémy, se kterým prohrála 0:6. "Jsme profesionálové, na tento zápas musíme zapomenout a zvítězit nyní v Dortmundu," konstatoval útočník Zvjezdan Mišimovič. "Budeme velice šťastní, když se nám dnešní utkání podaří a napravíme svá předchozí zaváhání," doufá už zmiňovaný útočník. Trenér mužstva Marcel Koller bude proti Dortmundu postrádat brankáře Petera Skov-Jensena.

Domácí mají momentálně dobrou formu. Myslíte si, že ji potvrdí? Potom si na ně vsaďte - kurs je 1.45. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.90 a na vítězství hostů 6.50.

Reklama