Hlavní obsah

Derry City chtějí Droghedě vrátit porážku

Po deseti dnech nastoupí proti sobě znovu Derry City a Drogheda. Minulý souboj vyšel lépe hostům, kteří obrali domácí o velice důležité body, jež mohou Derry připravit o titul.

Článek

Na evropské scéně - v Poháru UEFA - letos hráči Derry City vyřadili IFK Goteborg a Gretnu. Nad jejich síly byl až francouzský Paris SG, se kterým ovšem doma dokázali uhrát remízu. Nyní se soustředí už jen na ligu, kterou mají v plánu vyhrát. Momentálně jsou na druhé příčce, na první Shelbourne ztrácejí čtyři body, ale mají jedno utkání k dobru. Dnes potřebují zvítězit a za tímto cílem půjdou stejně tvrdě jako v předchozích dvou utkáních. V nich svěřenci trenéra Kennyho porazili nejdříve Longford na jeho hřišti a poté uštědřili debakl 4:0 Sligu. Kenny se dnes bude muset obejít bez čtveřice potrestaných hráčů, kterými jsou Killian Brennan, Ruaidhri Higgins, Barry Molloy a Ken Oman. Zraněný je navíc Gary Beckett, naopak na návrat do sestavy se chystá duo Pat McCourt - Kevin Deery.

Drogheda nyní na Derry City ztrácí pouhé tři body a dnes tedy hraje o druhou příčku. V poslední době se mužstvu kouče Paula Doolina daří, když po vítězství s Derry City uspělo i doma s UCD Dublin. Stejně jako trenér Derry City bude i Doolin dnes postrádat několik hráčů, kteří pravidelně nastupují. Zranění jsou James Keddy a Tony Grant, otazník startu navíc visí nad další trojicí; Shane Barrett bere celý týden antibiotika kvůli viróze, Jason Gavin se teprve zotavuje ze zlomeniny nohy a Gavin Whelan má svalové problémy. Bolestivou ránu měl i Brian Shelley, ten ale bude podle kouče připraven.

Za favorita utkání jsou považováni domácí, na které vypsali bookmakeři kurs 1.73. Remízu si můžete vsadit v kursu 3.30 a výhru Droghedy s kursem 4.33.

Reklama