Hlavní obsah

Pompey čeká první těžká zkouška

Eurotip.cz

Největší překvapení letošního ročníku Premier league - Portsmouth - dnes nastoupí na Stamford Bridge proti domácímu obhájci titulu. Souboj s Chelsea bude pro svěřence Harryho Redknappa prvním letošním proti elitnímu soupeři.

Článek

Chelsea nakročila za obhajobou titulu velice dobře. Po osmi kolech má na svém kontě devatenáct bodů; klopýtla pouze na hřišti Middlesbrough, kde po celý zápas vedla, ale nezvládla koncovku utkání. V posledním ligovém kole zvítězila na hřišti Readingu 1:0, když jedinou branku zápasu vstřelil Lampard. V týdnu sehrála také utkání Ligy mistrů - a znovu úspěšně. Na domácím hřišti přivítala FC Barcelonu, se kterou si poradila stejně jako s Readingem nejtěsnějším možným výsledkem. Blues dnes bude scházet potrestaný Jon Obi, do sestavy se ale po třízápasovém trestu vrací důležitý záložník Michael Ballack. Po debutu v Lize mistrů si dnes odbude další v Premier League brankář Hilario, jelikož zranění Čech ani Cudicini nemohou stále nastoupit. "Portsmouth hraje dobře, myslím si, že má dobrý tým. Jejich trenér Harry Redknapp vytvořil velkého týmového ducha. V minulé sezoně s týmem opravdu předvedl zázrak a letos to jen dokazuje," pěje slova chvály na hosty záložník Frank Lampard.

Vstup mužstva z jižní Anglie do letošního ročníku Premier League je opravdu výjimečný. Po osmi kolech má na svém kontě neuvěřitelných šestnáct bodů. Minulý týden si připsali do tabulky tři body za domácí vítězství s West Hamem, když jednou brankou přispěl k výhře 2:0 starý známý Andy Cole, který dříve oblékal dres například Manchesteru United. Dnes ale začne opět na lavičce, jelikož přednost dostane nezadržitelný Kanu a Lua Lua. Trenér Redknapp se dnes bude muset obejít bez zraněné dvojice obránců Glena Johnsona a kapitána Dejana Štefanoviče. "Nechceme na Stamford Bridge bránit, jsme momentálně na čtvrté příčce tabulky a podle toho chci, aby vypadal náš herní projev. Chelsea má velice kvalitní tým, ale my máme útočníky, kteří ji jistě prověří," prosazuje ofenzivní pojetí hry Redknapp.

Papírovým favoritem utkání je jednoznačně domácí Chelsea, na kterou si můžete vsadit s nízkým kursem 1.20. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 6.00 a pokud věříte v překvapení, můžete si vsadit na Portsmouth s kursem rovných 10.00. Na koho si vsadíte se ale můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu, a to díky live sázkám, které najdete rovněž u společnosti bwin.

Reklama