Hlavní obsah

Najdou Brémy recept na Bayern?

Fotbalový Weserstadion v Brémách dnes uvidí šlágr osmého kola německé bundesligy. Domácí Werder totiž přivítá obhájce trofeje - Bayern Mnichov.

Článek

Mužstvo z Brém je momentálně nejlepším celkem bundesligy. Werder získal v sedmi kolech třináct bodů, když dokázal vstřelit už osmnáct branek, suverénně nejvíc ze všech účastníků bundesligy. Tuto bilanci si výrazně vylepšil v minulém kole, když deklasoval Bochum na jejím hřišti 6:0. Ve středu zvládli svěřenci trenéra Thomase Schaafa i utkání Ligy mistrů; na domácím hřišti porazili Levski Sofia 2:0. "Skutečnost, že se nám podařilo už poněkolikáté udržet čisté konto, nám dodává sebedůvěru," prohlásil Schaaf. Ten dnes bude postrádat obránce Mertesackera, který se zranil ve středu v utkání se Sofií. Hrát nebude ani Patrick Owomoyela a Clemens Fritz. Naopak do sestavy se vrací dvojice Frank Baumann - Tim Borowski.

Bavorský velkoklub je v této chvíli v tabulce hned za Brémami se stejným bodovým ziskem a pouze horším skóre. V minulém kole uspěl na domácím hřišti, když si poradil s velmi silnou Herthou Berlín. Tento výsledek potvrdili Magathovi svěřenci i v týdnu v Lize mistrů, když uspěli na hřišti Sportingu Lisabon. "Nemůžeme slavit příliš dlouho, jelikož nás už nyní čeká další klíčové utkání. Dnes se potkají dva nejlepší celky bundesligy," řekl bývalý německý reprezentant nyní v manažerských službách Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. "Chci třetí vítězství během osmi dnů," netají se svými ambicemi trenér Magath. Mnichovský velklub nemá aktuálně problémy s čerstvými zranění. Scházet budou pouze dlouhodobě vyžazení Owen Hargreaves, Valerien Ismael a Sebastian Deisler.

Utkání nemá podle bookmakerů výrazného favorita. Na domácí si můžete vsadit s kursem 2.40. Na remízu najdete u bwin kurs 3.20 a na výhru hostů nabízí stejná společnost kurs 2.70.

Reklama