Hlavní obsah

Real Madrid přivítá Barcelonu

Šlágrem sedmého kola španělské Primera Division je jednoznačně utkání na Santiagu Bernabeau. Domácí Real Madrid zde přivítá FC Barcelonu; oba celky mají zálusk na titul a jejich vzájemný souboj proto určitě bude velmi pikantní.

Článek

Momentálně sedmý celek elitní španělské soutěže z Madridu získal v šesti kolech jedenáct bodů, což není vůbec špatné. Právě teď má ale za sebou dvě klopýtnutí v řadě - nejdříve pouze remizoval na domácím hřišti v městském derby s Atletikem a poté dokonce prohrál na půdě Getafe. Chuť si tak aspoň trochu spravil v úterý, kdy dokázal přesvědčivě zvítězit v Rumunsku se Steauou Bukurešť. Dnes svěřence Fabia Capella čeká určitě těžší zápas. "Bylo to pro nás cenné ponaučení. Doufám, že už to je pryč. Dlouho jsme o tom s trenérem mluvili. Snad už nikdy nebudeme hrát tak špatně," reagoval na porážku s Getafe útočník Ruud van Nisterlooy. "Co se týče zápasu s Barcou, nikdo mi nevysvětlil, co ten zápas vlastně znamená, ale věřím, že to bude něco podobného jako derby Manchester - Liverpool. Fanoušci se na ten zápas moc těší. Atmosféra je velmi specifická. Pro hodně lidí je to zápas roku. Moc chci proti Barceloně hrát. Je to největší derby světa," dodal momentálně nejlepší střelec "bílého baletu". Capello má k dispozici kompletní kádr kromě potrestaného Ronalda a dlouhodobě zraněných Salgada a Cicinha.

Vedoucí celek Primera Division dnes zakončí asi nejtěžší týden celé letošní sezony. O tom, jestli týden bude úspěšný, se rozhodne až dnes; z předchozích dvou utkání má totiž na svém kontě jedno vítězství a jednu porážku. Přesně před týdnem si hráči Franka Rijkaarda poradili na Nou Campu s FC Sevillou, ve středu ale nestačili na Mourinhovu Chelsea. "Média vše ukazují v úplně jiném světle. Nevím, co se stalo, ale v Londýně to byla hrůza. Tisk se snaží naši situaci zmanipulovat. Výsledek nebyl dobrý, ale úroveň naší hry a naše jistota byla taková, jako vždycky," reagoval na komentáře novin brankář Victor Valdés. "Barcelona je letos slabší než loni," oponuje sportovní ředitel Realu Predrag Mijatovič. "Madrid měl minulou sezónu spoustu problémů jak s hráči, tak s vedením a my jsme jim neříkali nic. Nikdy jsme nebyli proti nim," postavil se proti výroku někdejšího skvělého útočníka Realu záložník Deco. Ani Rijkaard nevstupuje do dnešního utkání s čerstvými absencemi; chybět bude stále kanonýr Samuel Eto'o a obránce Juliano Belletti.

Zdá se, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším, pokud si vsadíte na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání žádného favorita. Na domácí vypsali kurs 2.45. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.30 a pokud věříte, že Barcelona vyvrátí Mijatovičova slova a dokáže Real na jeho hřišti stejně jako loni porazit, vsaďte si na hosty v kursu 2.55.

Reklama