Hlavní obsah

Liberec chce napravit zaváhání v Příbrami

V dostihy dvou týmů se změnil boj o vedení v Gambrinus lize. Navrch má momentálně Mladá Boleslav; Liberec ji dnes může vystřídat alespoň na jeden den, pokud si doma poradí s Plzní.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Liberec v utkání se Sevillou

Článek

Ani jeden z dnešních soupeřů nevzpomíná na předešlé kolo nejvyšší soutěže zrovna rád. Domácí Liberec v nabitém programu vzácně zaváhal. Tým, který jako jediný po devíti kolech ani jednou neprohrál, se před týdnem dočkal první porážky. A co hůř, na svědomí ji měla trápící se Příbram. Gól Polodny rozhodl zápas, který skončil 1:0 pro domácí, a vzhledem k tomu, že Mladá Boleslav doma nezaváhala s Českými Budějovicemi, ocitl se Liberec na druhém místě. "Zápas jsem sledoval a musím uznat, že Příbram byla lepší a výhru si zasloužila," tvrdí asistent trenéra Viktorie Plzeň Michal Petrouš. "Kdyby ten zápas končil tři, nebo čtyři jedna asi by se na stadionu nikdo nedivil. Liberec měl prakticky za celé utkání jedinou šanci Hodůrem. Určitě je to hratelný soupeř. Pokud budeme makat více jak na sto procent, tak věřím tomu, že máme šanci uspět," dodal Petrouš. Podle něj má Plzeň výhodu v tom, že Severočeši mají v nohách čtvrteční zápas Poháru UEFA, ve kterém dokázali doma remizovat se Sevillou, jedním z nejlepších týmů světa.

Pokud chce ovšem Viktoria uspět, bude muset předvést jiný výkon, než kterými se prezentuje v posledních týdnech. Tím spíš, že na stadionu Liberce - na kterém se letos body získávají velmi těžko - nevyhráli už dvanáct let. Svěřenci trenéra Levého na tři body čekají už šest týdnů, od výhry nad Olomoucí remizovali v Ostravě, prohráli doma se Slavií ostudně 0:4, prohráli v Českých Budějovicích 1:2 a před týdnem doma jen remizovali s Brnem 1:1. "Liberec patří ke špičce naší ligy. My však chceme odčinit zápas s Brnem a přivést alespoň bod," tvrdí kapitán David Limberský. "Pokud budeme napadat, pokud budeme jezdit po celém hřišti, pokud předvedeme výkon třeba jako ve Zlínu, pak máme naději na úspěch," dodává střelec gólu proti Brnu.

Zatímco plzenští hráči si věří, podle bookmakerů má daleko větší šanci na výhru Liberec. Na domácí proto vypsali kurs 1.40. Myslíte si, že si Západočeši odvezou z Liberce alespoň bod? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs je 2.52.

Reklama