Hlavní obsah

Milán přivítá rozjeté Palermo

Tři důležité zápasy na domácím stadionu čekají na fotbalisty AC Milán. Podle trenéra týmu Ancelottiho je to důležité období, ve kterém chce získat všechny body. Dnes bude mít první příležitost, na San Siro totiž míří Palermo.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

AC se letos daří v italské Serii A i Lize mistrů. V domácí lize jsou oba milánské týmy jedinými, které ještě nepoznaly hořkost porážky, přesto má Ancelottiho mužstvo co dohánět. Přestože velkoklub dostal daleko mírnější trest, než čekal, osm bodů, které se mu na začátku sezony odečetly, ho nyní drží na chvostu tabulky nejvyšší italské soutěže. Milánský tým sice začal letošní ročník dvěma výhrami, v dalších čtyřech zápasech ale vstřelil pouhé dva góly, díky kterým získal dohromady jen šest bodů. Střelecká impotence je nyní největším problémem Ancelottiho týmu. Nedaří se útočnému duu Inzaghi-Oliveira, které naposled skórovalo v úvodním utkání sezony proti Laziu, nedaří se ani Gilardinovi, který se naposled trefil v dubnu. V Lize mistrů si ovšem AC vede výtečně - po domácí výhře 3-0 nad AEK uhráli milánští důležitý bod v Lille a v posledním utkání zařídil v Belgii Kaká svou přesnou trefou výhru nad Anderlechtem 1:0. Ve své základní skupině je nyní AC na prvním místě, a to ještě odehraje dva zápasy na San Siru, takže by ho o postup mohl připravit jen neočekávatelný kolaps.

Milánský klub se sice trápí v útoku, jeho defenziva ale pracuje tradičně spolehlivě, čehož jsou dva obdržené góly v šesti utkáních nejlepším důkazem. Dnes ji ovšem prověří nejlepší útok ligy. Palermo nasázelo svým soupeřům už čtrnáct branek, díky kterým se sicilský klub dělí se dvanácti body s AS Řím o druhé místo. Prohra 2:3 s Bergamem z minulého týdne ale ukázala, že jen na ofenzivu se spoléhat nedá. "Zasloužili jsme si prohrát," řekl po utkání zklamaný trenér Palerma Guidolin, jehož trenér letos inkasoval už dvanáct branek. "Doufám, že to byla výjimka a že tak špatný výkon už nepodáme," dodal. Guidolin podle svých slov doufá, že jeho hráči předvedou na San Siru takový výkon, díky kterému zvítězili v týdnu ve Frankfurtu v prvním utkání své skupiny Poháru UEFA. Palermo, které dnes bude postrádat potrestaného obránca Pisana, sice v Německu prohrávalo 0:1, po gólech Brienzy a Zaccarda ale dokázal nepříznivý stav obrátit a úspěšně vykročit do evropské soutěže.

Při vší úctě k Frankfurtu dnes ale Palermo čeká soupeř jiného kalibru. Toho jsou si vědomi i bookmakeři, kteří na AC Milán vypsali kurs 1.45. Myslíte si, že silný útok Palerma zařídí Sicilanům další body? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 2.44. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nic se neděje. Prostě si počkejte do úvodního hvizdu a potom začněte sázet live.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články