Hlavní obsah

Jihlava bude usilovat o další vítězství

V dohrávce dvanáctého kola druhé české nejvyšší soutěže nastoupí Vysočina Jihlava na Andrově stadiónu proti olomoucké rezervě. Svěřenci trenéra Milana Bokši myslí letos na postup a proto dnes chtějí získat tři body.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťan Lustrinelli proniká kolem jihlavského Šourka.

Článek

Mužstvo z Vysočiny vyhlásilo letos útok na návrat do Gambrinus ligy a začátek sezony to opravdu naznačoval. Po třech kolech měla Jihlava plný bodový zisk, když dokázala zvítězit s Ústím, Hlučínem a HFK Olomoucí. Ale poté klopýtla v Jakubčovicích a od té doby se její kouzlo pomalu, ale jistě vytrácelo. Vypadla z poháru ČMFS a v ligové soutěži nestačila na Žižkov ani Vítkovice. Poté nedokázala zvítězit doma s Bystrcí. Probudila se až v Třinci, kde zvítězila 3:0. Na toto vítězství se jí povedlo navázat nejdříve doma s Bohemians, poté v Blšanech a v minulém kole při premiéře na nově rekonstruovaném domácím stadionu s Čáslaví. Rázem je tak hlavní město Vysočiny v boji o postup, když aktuálně ztrácí dva body na druhou Viktorii Žižkov. "Ze sportovního hlediska nás musí těšit, že jsme výhrou s Čáslaví prodloužili naši sérii vítězství na čtyři zápasy, což nás vrátilo do přímého postupového boje. Nyní jsme v kontaktu s prvními dvěma týmy a musíme v posledních čtyřech podzimních kolech udělat maximum k probojování se minimálně na 2. příčku," netají se svými ambicemi trenér Bokša. Mezi posledním a dnešním utkáním měli jihlavští velkou pauzu, jelikož s Čáslaví hráli už v pátek, což je více než týden. "Neudělalo nám to žádné problémy. Pauzy jsme využili k intenzivnímu a kvalitnímu tréninku. Hráče takto postupně připravujeme s výhledem na zimní přestávku," řekl asistent trenéra Josef Vrzáček. "Soupeře samozřejmě máme natočeného na videu a jeho poslední vítězné utkání s Opavou jsem viděl na vlastní oči. Očekáváme, že Sigma nastoupí se systémem 4-5-1, ovšem sestava je vzhledem k povaze juniorky s velkým otazníkem," dodal Vrzáček.

Olomoucká rezerva je momentálně na deváté příčce, když prozatím vybojovala čtrnáct bodů. Většinu z nich konkrétně deset získala na domácím stadionu, což není u tzv. "béček" žádná novinka. Především doma totiž nastupují posílená o hráče "A" týmů a na jejich výsledcích je to poté znát. Juniorka Olomouce to potvrdila i v minulém kole, kdy hostila Opavu, se kterou zvítězila 1:0. Po nástupu trenéra Petrželi do funkce lodivoda "A" mužstva se kádr juniorky rozrostl hned o několik fotbalistů. Do druhé ligy byli přeřazení Martin Hudec, Ivo Krajčovič, Jiří Barcal a útočník Vladimír Peška. Důvodem byla momentální výkonnost hráčů v zápasech áčka. Podle posledních informací dnes nebude olomoucká rezerva výrazně posílena z prvoligového mužstva Olomouce a bude se tak spoléhat na tradiční hráče.

Dnešní souboj nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin hostům, na které vypsali kurs 2.15. Myslíte si, že olomoucká rezerva dnes potvrdí předchozí dobré výsledky na domácím hřišti a zvítězí? Potom si vsaďte na domácích - kurs je 3.15. Remízu ocenili bookmakeři stejné společnosti kursem 2.90.

Reklama