Hlavní obsah

Vrátí se Boleslav na čelo Gambrinus ligy?

V dnešní dohrávce desátého kola elitní české soutěže bude Mladá Boleslav bojovat na hřišti Brna o návrat na první příčku, o kterou ji včera připravil Liberec, když zvítězil doma s Plzní.

Článek

Brno vstoupilo do letošního ročníku na své poměry velice dobře. Momentálně je na sedmé příčce, když prohrála prozatím jednou a to na hřišti Olomouce. Se šesti remízami je prvním celkem v této statistice. Na domácím hřišti vybojovalo deset bodů z dvanácti možných, což je velice dobrý výkon. Tuto bilanci by svěřenci trenéra Josefa Mazury chtěli rozšířit i s Mladou Boleslaví. "Nesmíme soupeři dovolit rozehrát jeho kombinační hru, kterou tvoří zejména Kulič, Matějovský a také nejlepší ligový střelec Pecka. Základem bude neudělat chybu v obraně a nedostat branku. Těžko bychom potom náskok soupeře doháněli," odkryl základ úspěchu Mazura. "Mladá Boleslav je nyní ve výborné formě, což potvrdila nejen v Poháru UEFA, ale i v ligové soutěži," dodal kouč. Tomu budou dnes scházet Bureš, Gjorevski, Partyš a Okleštěk.

Středočeši letos potvrzují výborné výkony z loňské sezony a v jejich mysli je určitě i boj o titul. V deseti odehraných zápasech zaváhali pouze dvakrát; prvně už ve třetím kole doma s Plzní a poté v předminulém utkání na hřišti Teplic. Do Brna ale odjíždí svěřenci Dušana Uhrina s mírným respektem. "Nemyslím si, že Brno hraje lépe než my, ale naposledy jsme tam třeba vysoko prohráli. Myslím si naopak, že momentálně Brno předvádí velice dobrý fotbal, lepší než před rokem," upozornil na loňskou porážku 4:2 trenér Boleslavi. "Přesto bychom chtěli zvítězit. Chceme navázat na naši hru z minulých zápasů, hrát útočně a potvrdit vedoucí místo v tabulce," dodal Uhrin, který dnes nemůže počítat se třemi hráči. Zranění jsou Abrahám a Mikolanda. Zápasové zatížení ještě není schopen podstoupit Miller, který prozatím jen trénuje.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita. Na domácí vypsali kurs 2.75. Kurs na remízu má hodnotu 2.70 a na vítězství Boleslavi si můžete vsadit v kursu 2.65.

Reklama