Hlavní obsah

Dortmund znovu přivítá Hannover

Podruhé během jednoho měsíce na sebe narazí fotbalisté Dortmundu a Hannoveru. Na konci září dokázali hannoverští uhrát na půdě soupeře remízu; o dobrý výsledek se pokusí i dnes ve druhém kole německého poháru.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Remíza 2:2, kterou Hannover dokázal domácí Dortmund okrást o drahocenné body, byla pro hosty obrovským úspěchem, vzhledem k tomu, jak si letos zatím vedou. Hosté vstoupili do sezony třemi prohrami v řadě, které stály křeslo trenéra Petera Neururera. Týmu se ujal Dieter Hecking, pod jehož vedením šel Hannover okamžitě nahoru; ze hřiště Wolfsburgu si odvezl výhru 2:1 a poté okradl o body Leverkusen, Frankfurt a právě Dortmund, se kterými dokázal remizovat. Poslední zápas odehrál Hannover bez zraněného Brdariče a Thorvaldssona, kteří budou chybět i dnes; po prohře 1:2 na hřišti Schalke hosté se šesti body zůstávají na předposledním místě tabulky.

Zlepšit si náladu mohou Heckingovi svěřenci alespoň v poháru. V jeho prvním kole si v Drážďanech poradili s místním třetiligovým celkem 3:2. Dnes ovšem Hannover čeká daleko silnější soupeř. Dortmund si zatím v lize vede velmi slušně; po úvodní - očekávané - porážce na hřišti Bayernu Mnichov už prohrál jen jednou, v Mönchengladbachu. Další dva zápasy na cizích hřištích vyhrál a doma ještě nenašel přemožitele. Právě na svém stadionu ale paradoxně hodně bodů ztratil, dokázal totiž zvítězit jen nad Hamburkem a proti Mainzu, Hannoveru a Bochumi uhrál jen remízy. "Bylo to neuvěřitelné, prostě si to neumím vysvětlit," řekl po posledním utkání zklamaný trenér Dortmundu Bert van Marwijk. "Prostě jsme byli víc a víc nervózní," dodal kouč. Ten dnes zřejmě pošle na hřiště Martina Amedicka namísto Markuse Brzenky, který svým zaváháním v prvním poločase zavinil jediný gól Bochumi.

Přestože zápas obou dnešních soupeřů skončil před měsícem remízou, bookmakeři dnes favorizují Dortmund, na který vypsali kurs 1.60. Myslíte si, že Hannover prohru se Schalke napraví v poháru? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 2.09.

Reklama